Električna budućnost Fiata 500

0
148

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) uložiće 700 miliona EUR u izgradnju proizvodne linije za novu električnu verziju Fiata 500 posle neuspešnog pokušaja spajanja sa Renaultom.

Šef evropskih operacija FCA Pjetro Gorlijer objavio je informaciju da će kompanija napraviti novu proizvodnu liniju u fabrici Mirafiori u Torinu. Ovde će se godišnje proizvoditi 80.000 Fiata 500 na električni pogon.

Proizvodnja novog modela počinje u drugoj polovini 2020. godine, a postoji i mogućnost naknadnog povećanja kapaciteta. Fiat 500 je jedan od najpoznatijih modela ove marke. Na trižište je stigao krajem pedesetih i brzo je postao simbol italijanskog urbanog dizajna.

Ova investicija je deo plana objavljenog prošle godine o ulaganju 5 milijardi EUR u Italiji do 2021. godine.

Novi Fiat 500 EV biće prvi Fiatov model na baterije koji će se prodavati u Evropi. FCA za sada nije pomenuo da je planirana prodaja i na drugim velikim tržištima, poput Sjedinjenuh Američkih Država i Kine.

Prethodno je električna verzija ovog modela prodavana na tržištu SAD radi ispunjavanja regulativa o emisijama, a bivši direktor FCA Serđo Markione javno je zatražio od kupaca da ne uzimaju ovaj model jer kompanija gubi novac na njemu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here