Novi Nissan Juke stiže u septembru

0
97

Dugo očekivana nova generacija Nissana Juke najavljena je zvaničnom fotografijom, a premijera je zakazana za 3. septembar. Slika prikazuje deo dizajna prednjeg kraja sa LED svetlima.

Novi Juke dizajniran je u Nissanovom studiju u Londonu, a prodaja kreće početkom 2020. godine. To je zamena za automobil koji se sa relativno malo promena prodaje od 2010. godine.

Slike kamufliranih automobila nagoveštavaju evoluciju dizajna popularnog krosovera, koji će zadržati prepoznatljive konture. Biće dodati novi detalji, poput prednje maske u V-Motion stilu, kao na modelu Micra, a zadnji kraj imaće zaobljeniji oblik.

Originalni Juke je imao veliku ulogu u popularizaciji supermini SUV krosovera. Prodaja vozila ove klase povećana je za 10 puta od 2010. do 2016. godine, a do 2022. godine očekuje se dvostruko veća prodaja nego 2016. godine – na nivou od 1,13 miliona jedinica.

Juke je u Evropi premašio godišnju prodaju od 100.000 primeraka četiri puta do sada, a njegov specifičan dizajn imao je veliku ulogu u tome.

Novi Juke će se proizvoditi na produženoj verziji CMF platforme alijanse Renaulta, Nissana i Mitsubishija. Ovu platformu koristi novi Clio. Očekuje se da će Nissan preći na jednolitarski trocilindrični motor i 1,2 litarski četvorocilindrični agregat iz modela Qashqai umesto dosadašnjih atmosferskih benzinskih agregata, koji su činili najveći deo prodaje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here