F1: Hamilton kažnjen nakon kvalifiakcija za VN Austrije

0
159

Luis Hamilton dobio je kaznu nakon kvalifikacija za VN Austrije zbog blokiranja Rajkonena u prvom delu kvalifikacija. Tako Luis neće startovati kao drugi već će krenuti sa četvrtog mesta.

Incident se dogodio u Q1 delu kvalifikacija kada je Hamilton upropastio krug Kimija Rajkonena, što je Rajkonen uredno prijavio, a ujedno je iskoristio priliku da “pozdravi” Hamiltona pokazavši mu opšte poznat gest prilikom vožnje ističući srednji prst u pravcu aktuelnog šampiona. Hamilton je rekao da nije bio svestan da Rajkonena treba da pusti, ali je FIA presudila da to nije tačno te da je dobio informacije od tima da treba da propusti bolid Alfa Romea. Tako je Verštapen počašćen sa drugim mestom, a Botas će krenuti sa trećeg mesta, ispred svog klupskog kolege koji kreće, kako smo rekli, sa četvrtog mesta.

Hamilton je nakon uočavanja Rajkonena pokušao da izbegne ugrožavanje njegovog kruga, ali to nije bilo dovoljno pa je Kimi odustao od svog kruga što je značilo automatksu kaznu za Hamiltona. Tako je FIA pokušala da dokaže da niko nije zaštićen, ali to nije način na koji treba trke učiniti interesantnim, ali eto imaćemo malo promešan grid u nedelju, pa treba očekivati agresivniju vožnju u svakom slučaju kako bi neki od vozača nadoknadili izgubljeno u kvalifikacijijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here