Toyota je povodom dvadeset godina postojanja modela Yaris osvežila aktuelni model, ali je i ponudu uvrstila i posebnu seriju sa ograničenim brojem primeraka koji se odlikuju „mistično“ zlatnom bojom karoserije kojom se povlači paralela sa tom istom bojom karoserije koja je bila zaštitni znak prve generacije Yarisa. 

Toyota je uprkos značajnoj reviziji treće generacije ovog modela iz 2017, odlučila da model za 2019. dodatno unapredi kako bi obeležavanje 20 godina postojanja imalo malo veću težinu iz perspektive kupaca. Ukoliko vam je potrebno da osvežite svoje znanje bacite pogled na naš tekst koji pokriva prvih 15 godina postojanja ovog modela. 

Da podsetimo, treća generacija je na tržištu prisutna još od 2011, tako da je aktuelni Yaris jedan od starijih modela u svom, subkompakt, segmentu. Imajući u vidu vrlo izdašnu restilizaciju od pre dve godine koja je po obimu izmena nalikovala kao da je u pitanju potpuno novi model, što je donekle otežalo posao kada je u pitanju restilizacija namenjena jubilarnoj ediciji. 

Jubilarna unapređenja 

Model koji obeležava 20 godina postojanja ovog modela je predstavljen na prošlogodišnjem Sajmu automobila, a u ponudi se našao tokom 2019. Zlatna boja karoserije, koja je bila udarni novitet tada potpuno novog Yarisa u 1998. godini, je sada zaštitna boja specijalne edicija upotpunjena krovom crne boje. Toyota će ponuditi 1998 komada modela sa ovom zlatno-crnom kombinacijom boja karoserije, dok će kupci tokom 2019. moći da odaberu Y20 opremu umesto srednjeih nivoa opreme i u drugim kombinacijama boja: srebrna, biserna ili crna. 

Y20 paket opreme donosi novi dizajn 16“ 10-krakih aluminijumskih felni koje u kombinaciji sa tamnim bočnim lajsnama izdvajaju ovaj model od standardnih. Za Y20 donosi krovnu antenu „ajkulino peraje“, tamna kućišta spoljašnjih retrovizora, drugačije kućište svetala za maglu i nešto drugačiji prednji branik.

Zatamnjena zadnja stakla i nekoliko Y20 oznaka na karoseriji i u unutrašnjosti su finalne izmene koje zaokružuju spisak izmena na Y20 verziji. Nova generacija info-zabavnog sistema donosi mogućnost povezivanja sa mobilnim uređajima (Android Auto i Apple Car) što je jedna od mogućnosti koja je nedostajala. Elektronika je unapređena sa Toyota Safety Sense (TSS) sistemom kojeg smo već imali prilike da upoznamo vozeći Avensis. Sistem daleko preciznije prepoznaje saobraćajne znake nego što je to ranije radio, tako da se vozač sa dosta

Y20 oznaka će se nalaziti na svim modelima iz Sol i Bi-TONE opreme, tako da ta oznaka zapravo ne govori da li je u pitanju automobil iz inicijalne serije od 1998 komada ili je to „običan“ model u nekom od ta dva paketa opreme. Konfuzno, zar ne? 

Što se tiče prostora, situacija je kao i kada je karoserija u pitanju – nepromenjena. Yaris nudi solidan putnički i prtljažni prostor za B segment. Sedenje na prednjim sedištima je prilično komotno, dok se i pozadi mogu smestiti odrasle osobe na kraćim ili malo manje kratkim relacijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here