Volkswagen prikazao unikatne Golfove

0
170

Kao i svake godine, Wolksvagen je povodom izložbe automobila pored jezera Worthersee u Austriji pripremio specijalne, unikatne verzije svojih modela. Ove godine prikazani su posebni Golf GTI Aurora i Golf Estate R 4MOTION.

Golf GTI Aurora koristi dvolitarski benzinski motor od 380KS, a snaga se šalje na prednje točkove preko sedmostepenog DSG menjača. Unikatni atomobil ofarban je u Nardo svu boju, koju obično koristi Audi, u kombinaciji sa crnim finišem na zadnjem delu i detaljima zelene boje. Novi elementi na karoseriji ofarbani su ručno.

 

Pored agresivnijeg izgleda i pojačanog TSI motora, Aurora ima i audio sistem snage 3500w. Slike enterijera za sada nisu dostupne, ali u Volkswagenu kažu da su uklonili zadnja sedišta i modifikovali centralnu konzolu radi ugradnje novih ekrana za prikazivanje podataka o radu motora. Pored toga, tablet na strani suvozača omogućava pristup ovim podacima i audio sistemu.

Karavanski Golf R prodaje se godinama širom Evrope, a ova izložbena verzija specifična je po ugradnji snažnijeg motora od 400KS. Menjač je ponovo sedmostepeni DSG, a snaga se prenosi na sve točkove.

Puno ime ovog izložbenog modela je Volkswagen Golf Estate R 4MOTION FighteR i širi je za 6cm od standardnog modela zbog agresivnijeg aero paketa. Automobil ima dodatna svetla na krovu sa kamerom koja pokriva pun krug oko vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here