BMW M5 Edition 35 Jаhre

0
192

BMW M5 puni 35 godina, a nemački proizvođač je tim povodom napravio specijalnu seriju najsnažnije petice. Širom sveta biće prodato samo 350 primeraka iz ove edicije po ceni od oko 120.000 EUR.

M5 Edition 35 Jahre zasnovan je na M5 Competition modelu, koji koristi pojačanu verziju 4,4 litarskog V8 motora sa dva turba, koji proizvodi 625KS i 750Nm. Zahvaljujući pogonu na svim točkovima, novi specijalni M5 ubrzava od 0-100km/h za samo 3,1 sekundu i dostiže maksimalnih 302km/h.

Automobil je ofarban u jedinstvenu metalik sivu boju sa specijalnom pigmentacijom radi postizanja mat efekta. Felne su prečnika 20 inča i takođe su u ekskluzivnoj sivoj boji, a kočione čeljusti su crne. Na poklopcu prtljažnika nema oznake modela.

Sedišta su presvučena crnom kožom i imaju kontrastne šavove, a tu su i zlatna linija preko centralne konzole i gornjeg dela panela na vratima i pločice sa nazivom specijalne serije.

Automobil dolazi sa Executive paketom opreme, što podrazumeva meko i automatizovano zatvaranje vrata, zavese za zadnje prozore, bežično punjenje mobilnih uređaja i kameru za pun pogled oko vozila. Tu je i M Driver paket, koji podiže maksimalnu brzinu sa standardnnih 250km/h i obuhvata i BMW obuku za vožnju ovako snažnog automobila.

Originalni E28 imao je premijeru u Amsterdamu 1984. godine i od tada je postao simbol za sportsku limuzinu u takozvanoj biznis klasi. Trenutno je na tržištu šesta generacije M5 modela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here