Maserati ostaje bez Ferrarijevih motora

0
493

Maserati je saopštio da neće obnoviti ugovor o isporuci Ferrarijevih motora nakon što istekne aktuelni ugovor, potvrdio je direktor Ferrarija Luj Kamilijeri tokom prezentacije poslovnih rezultata u prvom kvartalu.

Ovaj dogovor obuhvatao je V6 i V8 motore. Iako to znači manje prihoda za Ferrari, Kamilijeri je rekao da će biti rasterećeni kapaciteti za proširenje proizvodnje Ferrarijevih automobila.

“Mi više nećemo isporučivati motore za Maserati, a iz naše perspektive to je zapravo dobra stvar, iz perspektive marže, ali i činjenice da možemo da prenesemo mnogo rada koji je bio fokusiran na motore na stranu automobila”, rekao je direktor kompanije iz Maranela.

On nije precizirao kada tačno ističe ugovor sa Maseratijem, ali je rekao da će on trajati najkasnije do 2022. godine, kada Maserati obnavlja svoju ponudu. Taj proizvođač će osvežiti aktuelnu ponudu zamenom GranTurisma modelom Alfieri i uvešće u ponudu SUV manji od Levantea.

Maserati planira da elektrifikuje sve svoje modele, pri čemu bi svaki model imao plag-in hibridnu opciju i potpuno elektirčnu baterijsku varijantu. Očekuje se da će Maserati u budućnosti potražiti motore unutar FCA grupe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here