Početna Vesti Vesti sa sajmova Ženeva: Imagine by Kia koncept

Ženeva: Imagine by Kia koncept

0
617

Imagine by Kia koncept najavljuje verziju novog električnog modela visokih performansi od 2021. godine. Taj automobil je deo buduće elektrifikovane porodice ove marke, u koju spadaju još e-Niro, električni Soul i plag-in hibridni Ceed.

Koncept sa četvoro vrata, koji u dizajnerskom pogledu sadrži elemente SUV automobila, elegantne limuzine i krosovera, najavljuje model koji će koristiti novu argitejturu specijalno napravljenu za modele sa elektirčnim pogonom. Ovu platformu iskoristiće i sestrinska marka Hyundai za seriju snažnih i većih SUV i limuzinskih modela.

Kia obećava i znatno veću autonomiju. E-Niro sa jednim punjenjem može da pređe 450km, a Kia cilja čak 800km u budućnosti. Baterija će biti smeštena u pod i moći će da se puni indukciono.

Iako će proizvodna varijanta imati dobre performanse, nije reč o ozbiljnom sportskom automobilu, nego o nešto žustrijoj varijanti, poput GT serije sa tradicionalnim pogonom.

Kia je u konceptu maksimalno iskoristila prostor koji omogućava nova platforma. Ugrađen je 21 pojedinačni ekran visoke rezolucije kao šaljivi odgovor na nadmetanje među proizvođačima u pogledu ugradnje što većeg centralnog ekrana.

Šef dizajnerskog odelјenja južnokorejske kompanije Gregori Gijom izjavio je da je cilj bio da se napravi elektirčni automobil koji ispunjava zahteve korisnika ne samo u smislu autonomije, performansi,mreže za punjenje baterije i dinamike u vožnji, nego i “izaziva žmarce iza vrata kada ga vozite”.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here