Ženeva: BMW predstavio seriju hibridnih modela

0
83

BMW je prezentovao posetiocima Sajma automobila u Ženevi nekoliko novih hibridbih modela, sa unapređenom tehnologijom baterija i pogonom na svim točkovima u nekim varijantama.

Reč je o pet novih modela i dve revidirane verzije 530e. U njih je ugrađena najnovija tehnologija za baterije bavarskog proizvođača, što je unapredilo ekonomičnost i efikasnost.

BMW 530e plag-in hibrid je dobio novu litijum-jonsku bateriju, koja omogućava autonomiju korištenjem samo električne energije od 65km, što je 15km više nego ranije. Revidirana plag-in Serija 5 ima deklarisanu potrošnju od 1,7l/100km i emisijau CO2 od samo 38g/km.

BMW planira i verziju 530e sa pogonom na svim točkovima u julu 2019. Kompletne specifikacije još nisu objavljene, ali je poznato da je autonomija na elektirčnu energiju 55km, a potrošnja 1,9l/100km.

U Ženevi je premijeru imao i BMW X3 xDrive30e. Ovaj automobil koristi turbo četvorocilindrični benzinski motor koji ima podršku električnog agregata. Ukupna snaga sistema je 247KS. BMW navodi da ova vrednost može privremeno da se poveća za 40KS aktiviranjem “boost” funkcije koja je ugrađena u električni agregat.

Snaga se šalje na točkove preko osmostepenog automatskog menjača i xDrive sistema, a to omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 6,5 sekundi. X3 xDrive30e ima i potpuno električni režim rada, u kojem može da pređe 50km. Deklarisana emisija CO2 je 56g/km.

U Ženevi su prikazane i revidirane verzije modela BMW X5 xDRive45e, 330e, 225xe i Serije 7 hybrid. Svi su opremljeni najnovijom tehnologijom za litijum-jonske baterije i imaju osvežene pogonske sklopove.

U model X5 xDrive45e ugrađen je poboljšani šestocilindrični benzinski motor koji u hibridnom sklopu isporučuje 388KS, Serija 7 hybrid sada ima veću autonomiju kada koristi električnu energiju, a 330e smanjenu potrošnju goriva i emisiju CO2. Svi modeli sada imaju prikaz napunjenosti baterije na digitalnoj instrument tabli kada se vrši punjenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here