Ženeva: Bugatti LaVoiture Noire

0
89

Bugatti je predstavio najskuplji novi automobil svih vremena – La Voiture Noire. Automobil je posveta modelu Type 57 SC Atlantic, košta 11 miliona EUR i već je prodat.

Unikatni automobil izložen je na Sajmu automobila u Ženevi, a predstavljen je u godini kada Bugatti obeležava 110 godina postojanja. La Voiture Noire je agresivnije stilizovan od Veyrona ili Chirona i ima jedinstven izduvni sistem sastavljen od šest cevi koje izlaze iz osmolitarskog agregata sa 16 cilindara, koji proizvodi 1500KS i 1600Nm. Prema ovim specifikacijama, verovatno je reč o istoj jedinci koju koristi Chiron.

Automoibl je zasnovan na Chironu, ali mu je međuosovinski razmak neznatno produžen.

Nije objavljeno ko je kupac automobila, a kompanija je saopštila samo da je reč o “Bugatti entuzijasti”. Šef ove ekskluzivne marke Stiven Vinkelman rekao je da se Bugatti obratio direktno kupcu kada je prodavao ovaj unikatni automobil.

Prosečni Bugatti entuzijasta poseduje oko 30 automobila ove marke, pa kompanija zna kome treba da se obrati u ovakvim situacijama kao potencijalnim kupcima, rekao je Vinkelman. 

“Istinska forma luksuza je individualnost. La Voiture Noire je sada krajnji vrh automobilske proizvodnje. On je skulpturna lepota sa jedinstvenom tehnologijem i idelani grand turer”, dodao je šef Bugattija.

Bugattijev dizajner Etijen Salome izjavio je za ovaj unikatni automoibl da je svaka pojedinačna komponenta ručno napravljena od karbonskih vlakana i da duboko crni sjaj karoserije prekida samo ultrafina struktura vlakana.

“Radili smo dugo i muktropno na ovom dizajnu sve dok nismo imali ništa više da unapredimo. Za nas ovaj kupe predstavlja savršenu formu sa savršenom završnom obradom”, izjavio je Salome.

Bugatti je u periodu od 1936. do 1938. godine proizveo samo četiri Atlantica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here