Početna Tekstovi Testovi automobila NK TEST: Renault Scenic TCe 160 FAP Initiale Paris

NK TEST: Renault Scenic TCe 160 FAP Initiale Paris

0
501

Kada je reč o enterijeru, u momentu kada se pojavio na tržištu, Scenic je primenio određene elemente koji su već bili aktuelni na nekim drugim modelima iz game. Instrument tabla, gornji deo centralne konzole i RLink2 sistem su već bile poznati i dobro su se uklopile u ukupni dizajn.

Tu su i određene specifičnosti. Naprimer, velika i klizna središnja konzola zapremine čak 13 litara. U prednjem delu konzole se nalaze osvetljeni pretinac za odlaganje, zatvoren kliznim poklopcem, i ugrađeni naslon za ruke ispod kog se nalaze dva USB priključka i 3,5-mm priključak. Putnicima na zadnjoj klupi su dostupne iste funkcionalnosti, ali uz bonus prostor za odlaganje stvari.

Kad je središnja konzola u krajnjem prednjem položaju, nudi dodatni prostor za odlaganje sitnica vozaču i suvozaču, a kada je u krajnjem zadnjem položaju funkcioniše kao razdelnik između prednjih i zadnjih sedišta, što je posebno praktično kad se na zadnjoj klupi voze deca.

Initiale Paris predstavlja maksimalni paket opreme kod aktuelne game Renault modela, pa je ovom prilikom testirani model imao sve „đakonije“ na raspolaganju. To prvenstveno znači prisustvo odličnih „kožnih“ sedišta, dodatnih elektronskih bezbednosnih sistema i fantastičnog panorama krova. Sedišta su se i ovoga puta pokazala kao veoma udobna, a dodatna pogodnost je električno podešavanja uz lumbalnu potporu za vozača i suvozača. Pored toga, Initiale Paris sedišta imaju i integrisane masažere što treba da doprinese još većoj udobnosti na dužim relacijama. Koliko će taj doprinos biti, zavisi od osobe do osobe. Nama lično, slični “masaža sistemi” su uvek bili stvar koja lepo zvuči dok je u praksi ta opcija prilično neefikasna. No, dobro je što Renault nudi ovu mogućnost u svom maksimalnom paketu opreme, makar i zarad držanja koraka sa konkurencijom.

Zadnja klupa podrazumeva pomeranje, pa uvek postoji opcija koja obezbeđuje ili više prostora za putnike ili više litara u gepeku. Ipak, i kada su zadnja sedišta u najoptimalnijem položaju za transport putnika, prostora fali i to za kolena. Prostora za glavu ima na pretek i tu neće apsolutno niko imati problema, ali prostor za kolena je definitivno problematičan.

Ovo je najviše zbog fabrički ugrađenih stočića koji su montirani na leđa prednjih sedišta i prava je šteta što oni nisu demontažni. Istina, oni se ne dobijaju u prva dva paketa opreme pa je onda dodatno opravdano pitanje zašto nisu lako demontažni. Oni mogu biti korisni kada se na zadnjoj klupi prevoze deca pa isti mogu poslužiti za neki multimedijlani sistem koji moderni roditelji koriste kako bi zabavili decu, ali prave veliki problem kada osoba prosečne visine pokuša da sedne na zadnju klupu. Stočići su prilično masivni pa ostaje nejasno zašto ne postoji mogućnost njihovo skidanja i ponovnog postavljanja ukoliko se za to ukaže potreba.

Panorama krov čini da prostor u Scenic kabini izgleda još veće i lepše, što je uvek slučaj kada gomila svetla dolazi sa krova. Osećaj klaustrofobije se ovde sigurno neće pojaviti, što za decu (kojima je zadnja klupa primarno namenjena) zna da bude značajno.

Scenic IV se takođe odlikuje zapreminom prtljažnika koja je najveća u klasi. Na raspolaganju je 572 litara zapremine u „standardnom“ rasporedu sedišta (drugi red sedišta u poziciji maksimalnog prostora za putnike), a kada se zadnja sedišta obore dobija se preko 1000 litatara zapremine koja je spremna da „proguta“ svakakve objekte. Spuštanje zadnjih sedišta je automatski, i vrši se preko dva tastera u gepeku što je još jedan od elemenata koji pruža maksimalni paket opreme.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here