Mugen paket za Hondu Civic Type R

0
142

Mugen je prikazao seriju unapređenja za aktuelnu Hondu Civic Type R. Paket sa oznakom RC20GT predstavljen je u pretproizvodnoj verziji.

Mugen je saopštio da je reč o dorađenoj verziji konceptualnog tjuniranog modela koji je ranije prikazan na Sajmu automobila u Tokiju.  Vozilo je spremno za upotrebu na stazi. Paket obuhvata naglašene aerodinamičke elemente i izmene fokusirane na smanjenje težine. Tu su novo zadnje krilo, pragovi i branici, uz dodatak bočnih “sečiva” i difuzora. Svi ovi elementi napravljeni su od karbona.

Na poklopcu motora pojavili su se novi otvori za vazduh, a ugrađene su i nove aluminijumske felne prečnika 20 inča. Trostruka cev izduvnog sistema zamenjena je jednom cevi od titanijuma.

Mugen je izvršio i podešavanja sistema upravljanja, poboljšao je hlađenje motora, unapredio Brembo kočnice, dodao novo podesivo ogibljenje, novi upravljač, sportska sedišta i pojaseve koji se vezuju u četiri tačke.

Pošto je ovo pretproizvodna verzija tjunerskog paketa, nije objavljena njegova cena, a moguće je da će biti izvršene još neke izmene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here