2019 BMW 330e

0
379

BMW je predsatvio novi plag-in hibridni 330e, koji omogućava vožnju na električnu energiju u dužini od 60km, što je dvostruko više upoređenju sa prethodnikom. Prodaja hibridne verzije nove trojke kreće u julu sledeće godine.

Automobil je opremljen dvolitarskim četvorocilindričnim turbo benzinskim motorom od 183KS koji je povezan sa elektirčnim motorom od 112KS. Elektro agregat je integrisan sa osmostepenim automatskim menjačem, a napaja se iz baterije kapaciteta 12kWh.

 

BMW je saopštio da je ukupna kombinovana snaga sistema 250KS, a maksimalni obrtni momenat 420Nm. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 6 sekundi, a ako se koristi samo električna energija maksimalna brzina je 110km/h.

Novi model raspolaže i XtraBoost tehnologijom, koja se aktivira preko Sport režima vožnje. Tada se iz baterije izvlači dodatnih 40KS. Deklarisana potrošnja je samo 2 litre goriva na 100km, a emisija CO2 je 39g/km, što znači da je novi 330e efikasniji za 10% od prethodnika. Sistem za rekuperaciju energije kočenja pomaže u punjenju baterija.

BMW navodi da je zahvaljujući integrisanju električnog otora u menjač novi 330e duži od standardne Serije 3 za samo 15mm. rezervoar za gorivo smešten je iznad zadnje osovine, a kapacitet prtljažnika je 375l.

Kupcima će biti ponuđena unapređena verzija digitalnog multimedijalnog sistema, koja prikazuje položaj javnih stanica za punjenje baterija i obližnjih restorana, kafića i turističkih atrakcija.

BMW 330e biće dostupan u trimovima SE, Sport Line i M Sport. Sistemi za zagrejavanje ili hlađenje automobila pre ulaska u vozilo i polaska na put biće deo standardne opreme u svim verzijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here