Pariz: Audi predstavio električni SUV e-tron

0
189

Audi je na Sajmu automboila u Parizu premijerno prikazao svoj prvi serijski električni model e-tron. Ovaj SUV raspolaže baterijom od 95kWh i po jednim motorom na svakoj osovini.

Ukupna snaga pogonskog sistema je 408KS i 664Nm u S modu, odnosno 360KS i 561Nm u D modu, a deklarisana autonomija je 400km. Baterijsko pakovanje teško je 700 kilograma. U verziju za evropsko tržište ugrađuje se punjač od 11kW ili trofazni od 22kW. Brzim punjenjem do 150kW 80% baterije napuni se za 30 minuta.

 

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 5,5 sekundi, a maksimalna brzina 200km/h.

Eksterijer je urađen u konvencionalnom stilu, ali sa specifičnim e-tron elementima poput kamera umesto retrovizora, sive maske (samo četvrtina je otvorena za protok vazduha) i kontrastnim pragovima koji nagoveštavaju prisustvo baterije.

Tu su i LED svetla sa produžetkom u donjim bočnim delovima i točkovi sa pneumaticima niskog koeficijenta otpora. Audi ukazuje i na elemente narandžaste boje, koji sugerišu da je ovo vozilo na električni pogon.

U enterijeru se nadograđuje Audijeva tema virtuelnog kokpita, sa centralnom konzolom koja je blago usmerena prema vozaču, po ugledu na novi A7. Na ekranima u dva nivoa podeljeni su multimedija i HVAC sistem, a retrovizori su zamenjeni ekranima smeštenim u vratima, ispod A stubova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here