Pariz: Porsche 911 Speedster koncept

0
85

Novi Porsche 911 Speedster predstavljen je u konceptualnoj formi na aktuelnom Sajmu automobila u Parizu. Kao osnova ovog modela poslužio je 911 GT3, a serijska verzija biće napravljena u ograničenoj seriji.

Koncept je prvi put prezentovan u junu povodom obeležavanja 70. rođendana ove automobilske marke, a sada je potvrđeno da će proizvodnja početi sledeće godine. Svaka verzija imaće felne od 21 inča sa centralnim šrafom, čep rezervoara na prednjem poklopcu karoserije i crni kožni enterijer.

   

Inspiracija za novi Speedster je originalni 356 Speedster iz 1948. godine. Široka karoserija izvedena je iz 911 Carrera 4 kabrioleta, a vetrobran je postavljen nešto pliće. Tehnička osnova modela je 911 GT3.

Dvostruka ispupčenja u zadnjem segmentu napravljena su od karbonskih vlakana i pokrivaju štitnike u slučaju prevrtanja. Prednji blatobrani i poklopac takođe su napravljeni od ovog laganog materijala. Ostali kozmetički elementi specifični za ovaj koncept su srebrni i beli elementi i retrovizori u obliku metka.

Speedster nema ni klima uređaj niti multimedijalni sistem da bi se uštedelo još nekoliko kilograma, a vozač i suvozač čvrsto su smešteni u sportskim “kadicama” sa karbonskom školjkom. Speedster će biti prvi Porsche ponuđen sa novim Heritage Design paketima, što znači da će ga biti moguće prilagoditi željama kupaca detaljnije nego bilo koji 911 do sada.

Automobil će koristiti četvorolitarski redni šestocilindrični motor od 500KS, a crveno polje na obrtomeru počinnje od 9.000. Snaga se prenosi na zadnje točkove šestostepenim manuelnim menjačem, a izduvni sistem ima titanijumse završetke, kao GT3-RS.

Automobil nema klasični sklapajući krov nego lagani pokrivač. Porsche nije objavio cenu, niti koliko će primeraka biti napravljeno.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here