Pokušaj da se moderni retro stil prenese i na enterijer kod 500L modela na kraju i nije izgledalo baš najbolje. Kao da je fokus išao ka elementima koji nisu baš pogodni za takve egzibicije, pa je kabina izgleda kao loša kopija Mini enterijera (koji je opet diskutabilnog izgleda). Kada je 500X došao na red, dizajneri su malo “smirili strasti” i pokušali da sa velikim brojem promena naprave malo klasičniji enterijer. Klasičniji u automobilskom smislu, gde će kritične stvari biti postavljenje u skladu sa očekivanjima većine vozača.

Stvar koja se prva primećuje je volan i promene na njemu. Sam centar sa velikim Fiat znakom je ostao isti, ali se oblik obruča promenio. Sada je mnogo moderniji, sa sportskim detaljima i popularnim ravnim delom na dnu. Kao bonus, ostavljeno je mnogo više prostora za razne tastere preko kojih se kontroliše infotaiment sistem, putni računar i bluetooth veza sa mobilnim telefonom.

Položaj infotaiment sistema je takođe promenjen, zajedno sa kompletnom centralnom konzolom, pa ona ima veoma malo sličnosti sa onom koja se nalazi u 500L modelu. Celom konzolom se proteže bonus plastični deo koji je „u boji auta“, što doprinosi kontrastu i razbijanjem klasične crno/sive kombinacije ostalih elemenata. Naravno, koliko će ovo efektno izgledati zavisi od izbora boje automobila. Dodatna „fioka“ je tu, što je opet korisno jer dve kasete prosto povećavaju prostor za držanje raznih sitnica.

Infotaiment sistem je očekivano dosta unapređen u odnosu na stari 500L, a u stvari se radi o istom sistemu koji smo videli na testu Fiat Tipo modela (ekran osetljiv na dodir, dijagonale 3,5 inča). Funkcionalnost je sasvim pristojna, sve je jasno postavljeno pa ovaj infotaiment ne zahteva nikakav period prilagođavanja i učenja. Prisustvo par fizičkih tastera je pohvalno, jer se za osnovne stvari ne mora uvek „bockati“ ekran.

Ispod ekrana se prvo nalaze dva otvora za ventilaciju, što je opet korekcija mesta u odnosu na visoko bočne pozicije iz 500L modela. Nakon toga dolazimo do kontrola za automatski klima uređaj, koje su standardne i sve podešavanja je lako postići. Pozicija ovih kontrola je povoljna, posebno u odnosu na ručicu menjača. Ukoliko je potrebna korekcija podešavanja, ruka veoma brzo iste i napravi. Kada pominjemo ručicu menjača, ovo je samo jedan od elemenata na kojem se može videti odustajanje od preteranog retro dizajna.

Slična stvar se dogodila i sa instrument tablom, koja sada izgleda više moderno nego retro. Po nama, promena je i ovde na bolje, jer se informacije na instrumentima lakše prate. U centralom delu se nalazi veći ekran koji pokazuje informacije sa putnog računara, dok se sa strane može pratiti temperatura rashladne tečnosti i stanje goriva. Mogućnost da se na ovom ekranu velikim brojevima prikaže brzina kretanja se pokazala kao veoma korisnom. Sa brzinomerom sa skroz leve strane, malo je teže pratiti niže brzine kretanja u gradu, pa smo često uključivali pomenutu opciju prikaza brzine na centralnom ekranu.

Utisak o ostatku enterijera se najviše odnosi na sedišta i veoma koristan naslon za ruku. Naslon ne samo što je adekvatno postavljen, već nudi i dodatni prostor u kome se mogu ostaviti razne stvari. Iako držači za čaše postoje, nekako je sigurnije držati veće limenke u na ovom mestu. Što se sedišta tiče, iako na prvi pogled deluju veoma slična sa onim u 500L, kod 500X je ovde napravljeno unapređenje. Sedišta na osećaj (donjeg dela leđa) deluju udobnije, što uz nešto drugačiju poziciju sedenja daje mogućnost vozaču da mnogo lakše podnese duža putovanja.

Boogatiji paket opreme, Lounge, dodaje mogućnost podešavanja lumbalnog dela, dok sedišta imaju presvlake u kombinaciji sa (eko)kožom, što uz ostale elemente enterijera i na oko lepo izgleda. Kvalitet izrade je bolji nego što smo očekivali, mnogo bolji od onog u 500L, ima tu dosta mekane plastike i finih detalja. Ovakva interpretacija „modernog retro“ dizajna će sigurno naići na odobravanje kod većeg broja potencijalnih kupaca.

Sa kraćim međuosovnskim rastojanjem i drugačijom oblikom kabine, logično je očekivati i nešto manje prostora. Vozač i suvozač neće imati problema, jer 500X ovde ima prostora koji je među vodećim u klasi. Na zadnjoj klupi je nešto drugačija situacija, jer se tu primećuje manje prostora. Malo veće odrasle osobe mučiti, posebno na dužim putovanjima, ali u ovoj klasi dimenzija se i ne može očekivati nešto više. Prtljažnik nudi solidnu zapreminu od 365 litara, a uz spuštanje oba dela (60/40) zadnjih sedišta dobija se 1000 litara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here