Dizajn je uvek bitna komponenta, a posebno je kritična za modele iz takozvanog “Mini” segmenta. BMW je sa Mini modelima postavio standarde kada je u pitanju “moderni retro” izgled, pa svi nakon toga pokušavaju da to na neki način imitiraju. Kao i svoji prethodnici, 500X ima isti pristup, ali uz korekcije detalja koji nisu baš najbolje izgledali.

Stvar koja se najlakše primećuje je izbacivanje „kockastih“ rubova u odnosu na 500L i njihovu zamenu klasičnim oblikom. Plastični elementi naglašavaju 4×4 sposobnosti (u daljini), a slične elemente smo imali i na 500L Trekking modelu, samo što je na 500X to malo bolje izvedeno.

Ono što se iz ove perskpekitve takođe lako primećuje je drugačija linija krova i oblika kabine. 500X je ovde kraći i ima vetrobran koji je pod dosta manjim uglom, što doprinosi ukupno boljem izgledu. 500X takođe ima manje međuosovnisko rastojanje (2570 mm naspram 2612 mm), pa ceo automobil izgleda na oko kraće iako je ukupna dužina čak i veća, 4140 mm kod 500L i 4248 mm kod 500X. Shodno ovim promenama, oblik vrata je razumljivo malo drugačiji.

Osnovna fizionomija prednjeg dela 500L je ostala ista i kod 500X modela, uz par sitnijih promena. Oblici farova i su isti, ali je unutrašnjost modernizovana i bolje se uklapa u „moderni retro“ imidž. Gornji deo maske i prednjeg branika je nepromenjen, dok se donji deo branika razlikuje u odnosu na 500X verziju.

Fiat nudi dve stilske verzije za model 500X: City Look i Cross Look. City Look je varijanta koju smo imali na testu, i ona se odlikuje detaljima u normalnom pravcu, dakle bez nekih naglašenih elemenata. Tako je donji deo branika klasičnog izgleda, sa prostom gril rešetkom i maglenkama. Cross Look model ima drugačiji oblik ovog donjega dela, u stilu onog koji smo videli na 500L Trakking, sa tim da ima mnogo više hrom farbe na plastičnim elementima.

Mnogo veća razlika je na zadnjeg kraju, koji uopšte ne liči na 500L. Prvo, gepek vrata su totalno drugačija i stoje pod oštrijim uglom u odnosu na „karavanski“ oblik kod 500L. Zadnje svetlosne grupe su potpuno nove i sad podsećaju na izgled koji ima konkurent iz Mini ponude. Branik je svedeniji i manje upadljiv, bez dodatnih i nepotrebnih detalja. Sa krovnim spojlerom, 500X izgleda dramatično bolje u odnosu na 500L iz ovog ugla, ali i iz ostalih. Kako na ulicama ima pristojna količina 500L modela, u više navrata smo se slučajno parkirali 500X pored starijeg brata. Kratki razgovori sa 500L vlasnicima su potvrdili i naše opservacije. I njima 500X izgleda značajno lepše i da u tom momentu biraju automobil, 500X bi lako pobedio u odnosu na 500L. Naravno, sve ovo važi za spoljašnji izgled. A unutra ?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here