Lister predstavio LFT-666

0
162

Britanska tjunerska kuća Lister predstavila je tjunirani jaguar F-Type pod imenom LFT-666. Broj u imenu automobila ukazuje na broj konjskih snaga, što ovaj model čini najsnažnijim u istoriji kompanije.

Iako LFT-666 spolja izgleda popout jaguara F-Type, Lister tvrdi da je ugradio sopstvene elemente od karbonskih vlakana u segmentima prednjeg splitera, zadnjeg difuzora, zadnjeg spojlera i naglašenih blatobrana, a nov je i dizajn prednje maske. Tu su i nove lagane felne na koje su postavljeni Michelinovi pneumatici.

Lister nije objavio konačne specifikacije, ali bi novi elementi na karoseriji trebalo da poboljšaju aerodinamiku i donesu uštedu u težini. Kompanija je tjunirala i pojedine komponente ogibljenja, ali preciznih informaicja nema. Unutrašnjost je takođe obrađena u Lister stilu, naročito u segmentu upravljača i dizajna sedišta.

Ukoliko LFT-666 prođe dobro na tržištu, Lister se nada da će postati nezvanični tjuner marke Jaguar, kao što je to bio AMG za Mercedes pre nego što je postao deo nemačkog giganta. Lister planira da se bavi modifikacijama Jaguara F-Type širom sveta i da prodaje svoje komponente sa sopstvenim oznakama. Cena prikazanog paketa iznosi 12.800 dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here