Audi Sport Performance Parts R8 Edition

0
386

Audi je predstavio ekskluzivni Audi Sport Performance Parts R8 Edition sa aerodinamičkim unapređenjima, poboljšanim ogibljenjem i novom obradom karoserije. Biće napravljena samo 44 primerka iz ove serije, a cena pojedinačnog primerka je oko 150.000 EUR.

Audi je saopštio da vertikalna sila koja pritiska automobil pri brzini od 330km/h iznosi 250kg, što je povećanje za 100kg u odnosu na standardni R8. Pri brzini od 150km/h ta sila je 52kg, dvostruko više od regularnog automobila.

Novosti su prednji spliter i prerađeni usisnici vazduha, pragovi i zadnji difuzor. Paket je kompletiran velikim fiksiranim zadnjim krilom. Novi elementi na karoseriji inspirisani su verzijom R8 GT.

Smanjenju težine doprinose i nove lagane felne. Ogibljenje je unapređeno ugradnjom opruga podesivih ut tri nivoa, a kočnice su sada sa keramičkim diskovima napred, a korišten je i titanijum.

Ovaj materijal upotrebljen je i u izradi novog izduvnog sistema. U kabini, izmene su suptilne i svode se na nešto bogatiju opremu u odnosu na standardnu specifikaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here