Pariz: Nissan Townpod

0
1366
Image
NAS SPONZOR

 

Još jedan od zanimljivih koncept vozila predstavljenih u Parizu – Nissan Townpod. U jednoj od prethodnih vesti smo samo pomenuli Townpod, a sada dajemo nešto više detalja o novom električnom vozilu koje je proizveo Nissan.

 

Image

 

U pitanju je vozilo koje nudi vrlo fleksibilan pristup rešavanju različitih potreba kupaca. Townpod nudi mogućnost da se unutrašnjost prilagodi individualnim potrebama svih kupaca pomoću dodtaka koje nudi Nissan, ali i druge kompanije.

Image

Image

 

Spolja gledano, automobil ima mnogo toga zajedničkog sa modelom LEAF, a činjenca da je u pitanju električno pogonjeno vozilo je jasna odmah na prvi pogled – plava svetla koja oivičavaju "šteker" u prednjoj masci automobila, oko ručica vrata, okvira registarsih tablica, oko prednjih svetala  i kraci felni.

Image

Image

 

Dizajn karoserije ima dosta detalja preuzetih sa Z modela, ali i sa modela Cube.  Prednja i zadnja svetlosna grupa su vrlo zanimljivo dizajnirane kako se to i očekuje od koncept vozila.

Unutrašnjost nije prenatrpana, a Nissan je pokušao da i pored veoma funkionalne unutrašnjosti  napravi moderno dizajnirane elemente – futuristički upravljač sa klasičnim komandama, džojstik za upravljanje radom menjača kao i vrlo zanimljiva centralna konzola na kojoj nema nikakvih predkidača.

Image

Image

 

Svim sistemima u vozilu se upravlja pomoću dva centralno postavljena ekrana, a sistemima je moguće upravljati i pomoću drugih uređaja koji se uparuju sa centralnim računarom Townpod-a putem Bluetooth veze. Na gornjem displeju se upravlja navigacijom, očitava se stanje sistema u vozilu kao što je status baterija ili autonomija vozila. Drugi ekran služi za upravljanje radom audio sistema, očitavanje statusa vozila i upravljanje klima uređajem.

Zbog nepostojanja B stubova vrata su veoma široka, pa je prilaz unutrašnjosti automobila veoma lak. Posebne šarke zadnjih vrata omogućavaju nesmetan pristup prtljažnom prostoru.

"Puck" je gumena lopta veličine teniske loptice koja na sebe preuzima ulogu držača za čaše ili mobilne telefone. Nissan je ostavio mogućnost da se i drugi proizvođači uključe u pravljenje dodataka za Tonwpod.

Prethodni tekstPariz: Volkswagen Passat
Sledeći tekstPariz: MINI Countryman WRC
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here