F1: Fetel najbrži prvog dana drugog testa po redu

0
339

Sebastijan Fetel bio je najbrži na prvom danu drugog testa u Barseloni, dok je Meklaren nastavio sa problemima i tehničkim smetnjama i tokom jutarnjeg dela testa i u drugoj polovini dana.

Botas je bio taj koji je postavio tempo rano ujutru tokom prvog dana drugog testa po redu za novu F1 sezonu. Međutim ubrzo ga je Fetel skinuo sa prvog mesta, a Botas je vozačke dužnosti u drugoj polovini dana predao Hamiltonu. Hamilton do kraja dana postepeno popravljao i na kraju je završio pola sekunde iza Fetela. Maks Verštapen se pozicionirao između dva Mercedesa i test je završio kao treći i pored tehničkih problema koje je Red Bul imao na prvoj krivini tokom drugog dela dana. Sat i po je trebalo tehničarima Red Bula da otkloni kvar i poslednjih 15 minuta testa je Maks ponovo bio na stazi. Toro Roso ekipa je imala prvi problem sa Hondinim agregatima i pokrili su distancu od ukupno 54 kruga što je bilo dovoljno da Gasli završi dan na petom mestu. 

Kevin Magnusen je bio u kokpitu Has bolida i tokom popodneva se nije poravio, već je najbolje vreme zabeležio pre pauze za ručak, a ipak je bio bolji od vozača Renoa, koji su imali podeljene vozačke dužnosti danas. Niko Hulkenberg je bio sedmi ibio je za volanom Renoa tokom jutarnjeg dela, dok je Karlos Sajnc junior zabeležio osmo vreme uz vozačke aktivnosti u drugoj polovini dana. Meklaren je ponovo imao problema i tokom prvog dela dana, ali i nakon pauze za ručak. Meklaren e imao gubitak snage već na prvom instalacionom krugu u jutarnjem delu testa, a tokom drugog dela problem je bio sa hidraulikom. Meklaren je već pod hednikepom kada je u pitanju kilomtraža, pogotovo što je danas bilo značajno bolje vreme za testiranje nego tokom prethodne nedelje kada je zabeležen čak i sneg na stazi. 

Mercedes je bio najvredniji sa 177 krugova i to kombinovano Hamilton-Botas, dok je najvredniji bio Fetel koji je sam uspeo da odveze 171 krug. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here