Kompletna linija svih mogućih SUV i crssover verzija automobila je danas apsolutno neophodni deo portfolija svake velike auto kompanije. Renault je u potpunosti renovirao svoju ponudu u ovom segmentu, a poslednji element je novi Koleos.

Prvi Koleos je predstavljen čak 2007. godine i na tržištu je proveo celih osam godina, ali ne previše uspešnih. Renault je tada ovaj model bazirao na raznih konceptima u vreme kada se tek počinjalo sa „SUV crossover“ eksperimentima, što je rezultovalo specifičnim ali ne baš primamljivim izgledom. Prostije rečeno, prva Koleos generacija je bila baš ružna, a restilizacija 2010. godine nije nešto pomogla da se to promeni.

Rezultati prodaje su bili slabi, pa je na primer u Engleskoj ovaj model kompletno povučen iz prodaje odmah posle restilizacije. Sa druge strane, bukvalno, jer mislimo na drugu stranu sveta, Koleos je bolje prolazio. Renault Samsung Motors je u Koreji nastavio proizvodnju pod nazivom QM5, a u Indiji i drugim sličnim zemljama se ovaj model (pod kojim god nazivom) bolje prodavao.

Ipak, kako je Renault želeo da kompletira svoju „SUV crossover“ ponudu sa modelom iz D segmenta, bilo je neophodno kreiranje potpuno novog modela. Naravno, ovo „potpuno novog“ se odnosi na Renault, jer je dobar deo tehnoloških rešenja za novi Koleos pozajmljeno od novog Nissan X-Trail modela (CMF-CD platforma). Sa dizajnerske strane, Renault je uklopio novi Koleos izgled sa aktuelnim vizuelnim imidžom cele game, čime se kompletira pomenuta ponuda u klasi.

Zanimljivo, ovaj automobil je predstavljena opet na istočnom tržištu (sajam u Pekingu 2016. godine) kada je tek zvanično potvrđena upotreba Koleos imena i za drugu generaciju. Pred samo zvanično predstavljanje kružile su razne glasine vezane za drugo ime, jer Renault nije baš tako lako voljan da upotrebi opet isto ime koje u Evropi nije bilo popularno, ali u poslednjem momentu su se ipak odlučili da sačuvaju Koleos naziv. Možda zbog u uklapanja u ostale modele iz ponude, Kadjar, Captur i Koleos, tu sve negde na „K“ ili tako nešto slično.

Sam plan za novi Koleos je globalni, što znači da će se ovaj model prodavati u preko 80 zemalja na svim kontinentima. Na našim prostorima prodaja je počela nakon zvanične promocije modela prošle godine, sa početnom cenom od 26.000 evra za osnovni model. Maksimalni Koleos sa dCi 175 motorom, pogonom na svim točkovima, automatskim menjačem i Initiale Paris opremom je veoma blizu 40.000 evra, a to je upravo varijanta koju smo imali na testu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here