NK Auto Godine 2017

0
1109

C segment – kompakt

Ove godine smo ubedljivo najveću konkurenciju imali upravo u kompakt segmentu, a na u kompakt SUV, što je bio trend proteklih godina. Uprkos većem izboru modela, izbor je vrlo brzo sužen zahvaljujući tome što su Pežo 301 i Fiat Tipo modeli sa jasno izraženim kompromisima kako bi se postigla što niža cena, a to u našem izboru mi ne ocenjujemo visokim ocenama.

U ovom segmentu su bila i dva elektrificirana vozila, koje opet ne možemo, a da ne spomenemo. Kia Niro je ponudila kutijasti oblik nalik MPV vozilima uparen sa hibridnim pogonom koji je u praksi, kao i na papiru, nudio jako malu potrošnju. Električni Golf je bio pravi dašak svežeg vetra u leđa redakcijskom timu, koji je posle dugo vremena zaista imao priliku da sedne u automobil koji nudi nešto fundamentalno novo.

Kada se na tas stave svi argumenti, kao pobednik u ovoj klasi je izašao Golf TSI. Zanimljivo je kako Volkswagen već nekoliko generacija sa lakoćom pronalazi savršeni balans nudeći automobil koji je izuzetno praktičan, solidno opremljen, udoban i koji se vrlo lepo ponaša u vožnji. A pri tome vizuelno je vrlo umeren i “ne bode oči” čak i onima koji su vrlo subjektivni.

Dakle, Golf je Golf. Der Golf.

Ovogodišnji konkurenti u klasi:

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here