NK TEST: Renault Thalia 1.5 dCi

Image 

U današnje vreme, gde su površinske osobine (dizajn, pre svega) najbitnije, kupci automobila često iz vida izgube bitnu stvar. Da li je automobil praktičan? Ogroman gepek, veoma štedljiv motor, udobna i lagana vožnja su ključne teze u rezimeu "Talije". Na našem, sedmodnevnom, "razgovoru za posao" Thalia je dobila sve pozitivne ocene.

Prevozno sredstvo za odlazak na Salon automobila u Ženevi je bila upravo Renault Thalia 1.5 dCi. Zahvaljujući razumevanju Renault Nissan Srbija, tokom nedelju dana test automobil je prešao pozamašnih 3500 km, imali smo priliku da automobil isprobamo u svim okolnostima u kojima ih i obično testiramo, ali i retku šansu da propisno provozamo automobil i malo bolje uočimo neke detalje, koji se mogu videti ili nakon dužeg perioda korišćenja ili prilikom ovih dugačkih tura, tokom kojih se provodi zaista mnogo vremena za volanom. Pored 3000 km autoputeva (od čega je nepunih 200km bilo po onome što se naziva autoput u Srbiji, a što u normalnim zemljama nazivaju oranicom) imali smo priliku da vozimo Thaliu po vrlo ozbiljnim saobraćajnim gužvama u Ženevi pa smo iz te perspektive pokrili i gradsku vožnju.

Image

 

Jedna od usputnih stanica, uspon na Krvevec (poznata ski destinacija u blizini Kranja) nam je pružila priliku da isprobamo automobil po lokalnim i magistralnim slovenačkim putevima. Tragična istina je da čak i putevi veoma niskog prioriteta, koji se nalaze na velikim nadmorskim visinama (mraz, sneg, so, rizla – sve je tu) su takvo visokog kvaliteta (nema rupa, neravnina) da ne možemo da pronađemo adekvatno parče asfalta u Srbiji, čak i ako uzmemo u obzir domaće "autoputeve".

 

O planinskom prevoju Mont Blanc, gde je asfalt takođe u savršenom stanju, kao i kompletnoj infrastrukturi u Švajcarskoj nećemo trošiti reči. Jedno je sigurno, srpski putevi se sada mogu okarakterisati kao štetni ne samo za motorna vozila već i za zaprežna kola, a ljudi na vlasti se svojski trude da kvalitet puteva zadrže na nivou onoga kada je Kraljević Marko iz prkosa preoravao puteve Turcima. Posle 3500 pređenih km, odmah nakon graničnog prelaza "Batrovci" vas čeka povratak u surovu realnost – rupe i to udarne, od kojih lako možete da izgubite točak. Povratak iz Evrope u demokratski preorane puteve nas je odmah podsetio zašto vozači u Srbiji non stop krivudaju – uslovni refleks izbegavanja rupa se teško leči.

Image
 

No, vratimo se našem test vozilu, koje smo imali na raspolaganju tokom poslednje nedelje februara.

Renault je jedan od retkih proizvođača koji uspešno prodaje limuzine u kompakt i subkompakt klasi. Dacia Logan, zatim Renault Thalia i nakon toga, skoro predstavljeni Renault Fluence. Dakle tri modela sa limuzinskim karoserijama, koji sasvim uspešno pokrivaju sve želje kupaca od 6 pa do 20 hiljada EUR.

Istorijat

Renault je, kao što se to obično i radi, planirao prodaju modela Thalia na ekonomski slabim tržištima ili na tržištima gde kupci imaju potrebu za takvim tipom automobila. Mađutim, zbog potražnje na tržištima Istočne Evrope, prodaja je proširena i na ova tržišta, gde Thalia nudi povećane gabarite prtljažnika, a po nižoj ceni od aktuelnih Clio modela. Pored istočnoevropskih zemalja, Thalia (ili Clio Sedan ili Symbol) se prodaje u Južnoj Americi i Aziji. Thalia se na pojedinim tržištima može naći i pod nazivom Nissan Platina.

Prva generacija modela Thalia je proizvedena 1999. godine, a od tada je ovaj model doživeo restilizaciju u 2002. godini, prataći restilizaciju koju su doživeli aktuelni modeli Clio game. Izmene su obuhvatale i bogatiju opremu, kao i bolje sigurnosne sisteme. Tokom 2006. godine, unutrašnjost je ponovo unapređena, kako bi se pratio enterijer tadašnjih Clio modela.

Sredinom 2008. godine, u Moskvi, predstavljena je aktuelna generacija Thalia modela, koji je još jednom restilizovan, usled predstavljanja nove generacije modela Clio. Novi modeli su opremljeni hromiranim prednjim maskama i poklopcem prtljažnika, a pogonski agregati su isti kao i kod Dacia Logan modela.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

2 COMMENTS

  1. kada malo bolje razmisliš bolje uzeti Clio karavan, praktičniji te bolje složen od Thalije.

  2. Sve napisano stoji za Thaliju, bolji je izbor Clio ili Clio karavan čisto radi praktičnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -