Redizajnirana Opel Mokka dobila je mnogo više od slova X u nazivu, sa idejom da nova verzija nastavi već utabanu 4×4 stazu originalnog modela.

Prošlo je godinu dana od kada smo na testu imali neki od Opel modela, što je verovatno posledica turbulentnih događanja vezanih za ovu kompaniju. Nakon 86 godinu u kojem je GM bio „šerif“, ova američka kompanija je prodala Opel (i gotovo sve pripadajuće stvari) pa je od 1. avgusta ove godine PSA postao novi vlasnik.

Crossover i SUV modeli su bili prvi na spisku u PSA planovima, što je i očekivano imajući u vidu njihovu ekspanziju. Posledica tog rasta je i segmentacija, tako da modeli iz B-SUV kategorije postaju sve popularniji. Originalna Mokka je predstavljena 2012, a od tada se beleže dobri prodajni rezultati sa više od 600.000 proizvedenih primeraka. Nakon četiri godine, došlo je vreme za restilizaciju. Iako pri ovom zahvatu proizvođači nemaju običaj da menjaju naziv modela, Opel je to uradio pa je restilizovana Mokka dobila i dodatno X u nazivu. Ujedno, ovo je prvi model sa „X“ u nazivu koji je predstavljen, a svi nakon toga koji su usledili su bazirani na PSA platformi, kao što su Crossland X ili Grandland X. Mokka X je jedan od poslednjih „pravih“ Opel modela baziranih na GM platformi i motorima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here