Restilizovani Cross Golf u Ženevi

0
3084
Image
NAS SPONZOR

 

 

Pored novog Pola, Golfa VI generacije i Touarega, VW će na salonu u Ženevi izložiti i restilizovani Cross Golf. U suštini radi se o Cross verziji Golfa Plus, a kao i Cross Polo neće posedovati pogon na sve točkove.

Izmene se svode uglavnom na kozmetičke poput blagog redizajna prednjeg kraja, koji se nastojao što više približiti trenutnom, stilskom smeru kompanije. Blago su izmenjeni i branici, a ponuđen je novi dizajn naplataka.

 

 Image

 

Enterijer vozila usklađen je sa aktuelnim izgledom nove generacije VW-a, pa je pred vozačem sada moderniji, trokraki volan, a za ovu verziju tipična su sportska sedišta, kao i nešto kvalitetniji i raznobojniji materijali.

 

 ImageImage

 

U odnosu na Golf Plus, Cross verzija ima 20mm veći klirens, a pogonska gama je obogaćena modernijim TSI i TDI motorima.

 

 Image

 

Benzinsku ponuda sada obuhvata i 1.2 TSI sa 105 KS, 1.4 TSI sa 122 KS i 160 KS, dok od novih dizel motora izdvajamo 1.6 TDI sa 105 KS i 2.0 TDI sa 140 KS.

 

 Image

 

Sem najmanjeng 1.2 TSI, svi ostali motori mogu biti iskombinovani sa DSG menjačem. Benzinski motori i 1.6 TDI idu u kombinaciji sa 7-stepenom verzijom ovog menjača, dok snažniji 2.0 TDI snagu prenosi putem 6-stepene verzije.

Prodaja Cross Golfa počinje na većini evropskih tržišta u aprilu.

 

 

 

Prethodni tekstPorsche video galerija posvećena novom Cayenne-u
Sledeći tekstValentno Balboni za volanom Lamborghinija LP550-2

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here