Ženeva: Ford predstavljanje

0
1607
Image
NAS SPONZOR

 

Ford će u Ženevi predsaviti novu generaciju C-MAX i Grand C-MAX modela, kao i restilizacije za modele Kuga i Mondeo. Takođe, tu su i pojedina unapređenja za novi S-MAX i Galaxy.

Nova C-MAX generacija će zvanično biti predstavljena u Ženevi i to će biti udarni noviteti za ovu kompaniju na ovom sajmu. Nova generacija kompakt MPV vozila donosi atraktivniji dizajn, a Ford ih sada naziva MAV (Multi-Activity Vehicle).

Razlika između običnog i Grand modela je u broju sedišta. C-MAX modeli se sada isporučuju sa pet, odnosno sedam sedišta, uz sada već obavezno prisustvo brojnih opcija za menjanje rasporeda u unutrašnjosti vozila.

Image

 

Novi C-MAX modeli donose i novu HMI (Human Machine Interface) tehnologiju za upravljanje radom sistema vozila. Novi prekidači sa pet položaja na volanu služe za upravljanje sistemima u vozilu, odnosno ono što radite možete pratiti na jednom od dva displeja u vozilu.

Restilizovana Kuga nudi nove motore i menjače. Tu je novi 2,0 Duratorq sa 163KS, koji se nudi kod modela sa pogonom na svim točkovima. Novi Powershift menjač se nudi sa 2,0 dizel motorima od 140 i 163KS.

Motori i menjači su takođe unapređeni i u Mondeo gami. Novi EcoBoost 2,0 benzinac sa 204KS nudi visoku efikasnost i odlične performanse, a tu su i 2,0 Duratorq dizeli sa 114, 140 i 163KS. Kao i kod modela Kuga, na raspolaganju je i šestostepenim automatski menjač sa dva kvačila – PowerShift, u kombinaciji sa dizelašima od 140 i 163KS.

Prethodni tekstŽeneva: BMW ActiveHybrid serije 5 koncept
Sledeći tekstDizel pogon za Infiniti modele
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here