Spoljašnje dimenzije kažu da unutra ima sasvim dosta prostora. Veličina prtljažnika je jedna od udarnih karakteristika koje ima Tipo, gde je kapacitet od 440 litara u samom vrhu klase. Uz opciju obaranja zadnjih sedišta u 60/40 odnosu, Tipo nudi odličnu funkcionalnost po ovom pitanju.

Kada zadnja klupa ostane podignuta, tu se komotno smestiti osobe do 180cm visine pa čak i malo više od toga, a to je omogućeno relativno ravnom linijom krova i „hatch“ karoserijom. Zadnja klupa je predviđena za 3 osobe, sa tim da je srednje mesto ipak pogodnije za nekog nižeg rasta. Prozori pozadi su takođe veliki pa se niko neće osećati klaustrofobično, dok je nivou udobnosti na nekom srednjem nivou. Još jedan plus su velika zadnja vrata koja se široko otvaraju, pa je pristup zadnjoj klupi lakši, naročito kada se trebaju montirati dečija sedišta.

Na prednjim sedištu, bar za vozača, udobnost je bolja. Sedište je mekše i udobnije, a tu je i opcija podešavanja lumbalne potpore. Ovim je omogućen korektan nivo udobnosti na malo duže staze, iako ne bi smetalo da je u dizajn sedišta uloženo još malo više truda.

Upravo ovakvi detalji govore kojoj kategoriji modela pripada Tipo, što se spolja ne može tako lako primetiti. Ovom utisku doprinosi i ne baš mnogo kvalitetni materijali (standardne tvrde plastike) na većini elemenata u kabini, iako se to pokušalo malo popraviti kroz najjači Lounge paket opreme. Ovaj paket podrazumeva automatski klima uređaj, infotaiment sistem sa ekranom osetljivim na dodir, tempomatom, podizačima stakla na svim prozorima, bluetooth vezu za telefon, podešavanje lumbalnog dela vozačevog sedišta, kao i kožni volan i ručicu menjača. Opet, i sa ovom kožnom obradom možemo staviti malu zamerku, gde su šavovi kože na ručici menjača baš primetno oštri i pružaju malo neprijatan osećaj u ruci.

Mnogo bolja karakteristika Tipo enterijera se odnosi na funkcionalnost. Fiat ovde nije napravio grešku kao neki konkurenti koji imaju tendenciju da namerno prave lošu ergonomiju kod ekonomičnijih modela. Tako je ovde sve na očekivanom mestu, pa se vozač ne mora konstantno privikavati na neke čudne stvari. Tasteri za podešavanje retrovizora i podizače prozora su na standardno povoljnom mestu, kontrola klima uređaja je prosta, držači za šaše su uvek lako dostupni, a na volanu se nalazi set taster za manipulaciju tempomatom, telefonom i putnim računarom.

Pogledom na volan, može se primetiti da tu nema kontrola za audio uređaj, što bi bila pristojna mana. Ali nije tako, jer je Fiat ove tastere postavio iza volana pa se na taj način uvek nalaze „pod prstima“ vozača. Ovo je veoma lepo i elegantno rešenje koja nam se veoma dopada. Što se tiče „ugrađenog tablet uređaja“, njegova pozicija je baš takva. Ne izgleda mnogo lepo, ali je to tako i na višestruko skupljim automobilima, pa se to onda teško može zameriti i ovde. Veličina ekrana je samo 7“, dakle skoro kao kod nekih mobilnih telefona, ali se u praksi pokazalo da ne smeta mnogo. Navigacija postoji kao opcija uz doplatu, ali tu i telefon može efikasno obaviti ovaj posao. Uz sličnu veličinu ekrana i opcijiama koje nudi UconnectTM aplikacija (Android Auto, Apple CarPlay), pomenuta doplata je još manje neophodna.

Instrument tabla ima klasičan raspored, za dva velika analogna sata sa strane i ekranom u sredi. Između ovih elemenata se nalaze digitalne skale pokazivača nivoa goriva i temperature rashladne tečnosti, pa su sve vitalne informacije dostupne na prvi pogled, što je bitno za samu vožnju.

1 COMMENT

  1. Poštovani,

    testovi su vam veoma dobri, ono što bih lično voleo da ima u njima, je i broj obrtaja na npr 80, 100, 120, 140kmh u max brzini… taj podatak puno govori o menjaču i buci na nekim brzinama….

    samo nastavite

    pozdrav

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here