Bez obzira kojoj kategoriji modela pripada, od bilo kog modernog automobila se traži atraktivan dizajn. To može biti urađeno na par različitih načina, a Fiat je ovde odabrao opciju koja podrazumeva umerenu atraktivnost. Sve linije su svedene, lagano ističu određene detalje, ali bez preterivanja.

Linije na haubi koje su na krajevima simetrične sa donjim delom grila je jedan od tih detalja, koji daju pasivno-agresivan izgled. Farovi takođe na pravi način doprinose izgledu, uz malo „namršten“ oblik i odvojene projektore za sve svetlosne grupe. Prednji branik je takođe veoma fino uklopljen, a tu je i interesantna rešetka sa značkom pa Tipo sa prednje strane izgleda sasvim konkurentno u odnosu na druge nove modele iz klase. Lepo odrađeno.

Sa bočne strane, dominanta je linija celom dužinom, koja „izvire“ još od prednjih farova i haube. Linija naglašava i širinu „bokova“, koja opet treba bar vizuelno da ukaže na masivnost. Točkovi dimenzije od 17“ poboljšavaju kompletan izgled, a deo su najjačeg Lounge paketa opreme.

Nastavak je na zadnjem delu, kroz štop svetla i liniju zadnjih vrata. Bonus elementi koje doprinose izgledu su krovni spojler i mali difuzor na braniku. U poređenju sa druge dve Tipo varijante, ovaj model nama ubedljivo najskladnije izgleda pa je logično očekivati da će ovaj oblik biti najinteresantniji, bar na našem tržištu.

 

Što se dimenzija tiče, ova Tipo verzija ima dužinu od 4,37 i širinu od 1,79 metra, sa visinom od 1,5 metra. Ove dimenzije važe i za ostale verzije, samo je karavan za 20cm duži. Da vidimo kako se to ogleda kroz enterijer.

1 COMMENT

  1. Poštovani,

    testovi su vam veoma dobri, ono što bih lično voleo da ima u njima, je i broj obrtaja na npr 80, 100, 120, 140kmh u max brzini… taj podatak puno govori o menjaču i buci na nekim brzinama….

    samo nastavite

    pozdrav

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here