Genesis predstavio limuzinu G70

1
390

Genesis je na ceremoniji u svom dizajnerskom centru u Južnoj Koreji predstavio G70, rivala BMW Seriji 3, koji stiže na tržište sledeće godine. Kompaktna limuzina sa pogonom na zadnjim točkovima i snažnim motorima koristi sva iskustva iz većih modela G80 i G90 i nadograđuje ga.

Kupcima će biti ponuđena i verzija sa pogonom na svim točkovima. Na početku prodaje moći će da se bira između dva benzinska i jednog dizelskog motora. Među njima su dvolitarski redni turbo četvorocilindrični benzinac od 250KS i 350Nm, potom 3,3 litarski V6 turbo benzinac od 370KS i 510KS i 2,2 litarski turbo redni dizelaš od 200KS i 440Nm.

  

Sa jačim benzincem G70 ubrzava od 0-100km/h za 4,7 sekundi i dostiže maksimalnih 267km/h. Osmostepeni automatski menjač biće standardan u G70, a u ponudi će biti i manuelna transmisija sa diferencijalom ograničenog proklizavanja.

Platforma G7 povezana je sa modelom Kia Stinger, kao i pogonske jedinice. Stinger je ipak više sportska verzija, pa mu je i ogibljenje podešeno da bude nešto čvršće. Stinger je i nešto veći od G70.

Kabina je moderna sa elementima od drveta. Dizajn, upotrebljeni materijali i završna obrada ukazuju na to da ovo vozilo pripada premijum klasi. U automobilu ima mnogo tehnologije. Tu je osmoinčni ekran multimedijalnog sistema sa podrškom za Apple i Android uređaje. Premijum audio sistem sa 15 zvučnika je marke Lexicon.

Serija elektronskih sistema pomaže vozaču, poput adaptivnog tempomata, upozorenje na sudar spreda i pokrivanje slepih tačaka. Standardni bezbdnosni paket donosi devet vazdušnih jastuka, što je najviše u klasi.

1 COMMENT

  1. Sve je to cool ali ako bude cena BMW trojke ili Mercedesa klase C – nema od toga nista.
    Proci ce kao Alfa Romeo sa njihovom Giullia-om.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here