ALMS: Gianmaria Bruni vozi za Risi u 2010

0
1009
risi competizione f430

Bivši F2 vozač i FIA GT2 šampion, Gianmaria Bruni, je potpisao ugovor sa timom Risi Competizione, za koji će voziti tokom predstojeće sezone.

Bruni je tokom proteklih godina bio redovan dopunski vozac na dužim trkama, kada su potrebna tri vozaca. Bruni je bio jedan od važnih elemenata postizanja dobrih rezultata tima iz Teksasa, koji ima fabricku podršku na trkama kao što je Sebring, Petit Le Mans i, naravno, 24 casa Le Mansa.

Bruni ce zameniti Pierre Kaffera i tokom predstojece sezone ce biti timski kolega Jamie Melo-u, koji je stalni vozac vec nekoliko sezona.

Vlasnik Risi tima, Giuseppe Risi, je izjavio: „Oduševljeni smo što u postavi imamo ovako dobre vozace, a uz pomoc Ferrari SpA imamo samo jedan cilj u narednoj sezoni – ponovno osvajanje šampionske titule u GT2 klasi ALMS šampionata.

Naredna sezona ce biti peta i poslednja za Ferrari F430 GT. Iako smo nestrpljivi da pocnemo novi program sa F458 modelom, isto tako želimo da F430 poglavlje završimo u stilu – pobedom."

Da podsetimo, Risi Competizione je osvojio šampionsku titulu u ALMS 2007. godine, kada su za tim vozili Mika Salo i Jamie Melo, da bi u sezonama nakog toga šampionat osvajali vozaci tima Flying Lizard Porsche.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here