Novi Nissan Leaf sa poboljšanom aerodinamikom

0
462
NAS SPONZOR

Nissan je potvrdio medijske navode da će druga generacija električnog modela Leaf imati značajno unapređenu aerodinamiku, a tim povodom objavljena je slika koja prikazuje kretanje vazduha preko karoserije.


Premijera ovog električnog hečbeka zakazana je za 6. septembar. Inženjeri su se potrudili da postignu što veću autonomiju auotmobila smanjenjem aerodinamičkog koeficijenta. Prema najavama, Leaf će sa punom baterijom moći da pređe 540 kilometara.

To je više nego dvostruko više u poređenju sa odlazećim modelom, a Leaf će tim rezultatom postati predvodnik u svojoj klasi.

Zahvaljujući novim opcijama za baterijsko pakovanje, Nissan će moći da prodaje Leaf u različitim specifikacijama, kao što radi Tesla sa svojm modelima. Najveća baterija mogla bi da ima oko 60kWh.

Nissan želi da novi Leaf bude model sa najnaprednijim funkcijama autonomne vožnje u svojoj klasi, čemu treba da doprinese Pro Pilot tehnologija. Automobil će korištenjem sonara, senzora i kamera moći samostalno da se parkira i da pritom samostalno kontroliše upravljanje, kočenje i dodavanje gasa.

Ista tehnologoja zadužena je za praćenje saobraćane trake i poluautonomnu vožnju. Ovo će biti najnaprednije Nissanovo vozilo u ovom pogledu trenutno u ponudi ove kompanije.

Prethodni tekstPrvi utisci: Toyota C-HR
Sledeći tekstMazda sprema benzinski motor sa kompresionim paljenjem

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here