Mercedes E klasa All-Terrain 4×4²

0
854

Mercedes je prikazao specijalnu varijantu E klase All-Terrain sa dodatnom oznakom 4×4², koja je delo inženjera Jirgena Eberlea (Jürgen Eberle).

E klasa All Terrain predstavljena je prošle godine kao odgovor ovog proizvođača na karavane iz Audija i Volva koji su sposobni za lakšu vožnju van puteva. Eberle je odlučio da unapredi sposobnosti regularne All-Terrain E klase.

Za specijalnu verziju upotrebjene su osovine iz G550 4×4² i klirens je povećan na 42cm (kod standardne E klase je 16cm). Ogibljenje je multilink, a u podešavanju geometrije učestvovale su i kolege iz AMG odelјenja. Ova izdignuta E klasa sada može da prođe kroz vodu dubine 50cm, i ima povećane prlazne i silazne uglove prema preprekama.

Kolotrag automobila proširen je za 20cm, a felne su prečnika 20 inča sa pneumaticima dimenzija 285/50 R20 za vožnju van puteva. Blatobrani su prošireni elementima od karbona, a čitava karoserija je šira za 20cm. Ispod poklopca motora nalazi se 3,5 litarski V6 benzinski agregat koji proizvodi 335KS i 480Nm, a menjač je standardni 4Matic za pogon na svim točkovima.

Mercedes razmišlja o ograničenoj serijskoj proizvodnji E klase All-Terrain4x4²

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here