Dizajnerska nagrada IDEA za futuristički Kia Telluride

0
395

Veliki konceptni sportski terenac Kia Telluride dobio je prestižnu dizajnersku nagradu, koju dodeljuje američko društvo dizajnera IDSA. Kia je osvojila bronzanu medalju za dizajnersku izvrsnost IDEA 2017 u kategoriji prevoznih sredstava i to za konceptno vozilo, premijerno predstavljeno na salonu automobila u Detroitu u januaru 2016. godine.

Telluride je nastao u Kijinom dizajnerskom studiju Kia Design Center America u Kaliforniji. Peter Schreyer, predsednik i šef dizajna u korporaciji Kia Motors, rekao je: „Telluride je Kijin odvažan stav, koji nudi najnoviji dizajnerski pogled na luksuzne sportske terence. Predstavlja dizajnersku viziju koncepta, koji je vrlo upečatljiv i temelj je za serijsku proizvodnju vozila. Veoma sam ponosan na naše dizajnere i osvojenu nagradu, koju nam je dodelila IDSA. To je velika čast za sve nas.“

 Mišićavi luksuz koji odskače od konkurencije Koncept Telluride predstavlja viziju luksuznog velikog sportskog terenca, koji mišićavim izgledom odskače od konkurencije, a zbog dugog međuosovinskog rastojanja (najduži od svih Kijinih modela) omogućava maksimalnu udobnost na svih 7 sedišta.

Najsavremenije tehnologije, robusna lepota i napredna upotrebljivost Luksuzni SUV odvažnog izgleda može se pohvaliti brojnim naprednim tehnologijama. Koncept se fokusira na prijatan osećaj i udobnost putnika u drugom redu sedišta, koja se mogu skoro u potpunosti oboriti nazad i nudi mnogo prostora za noge. Sedišta u prvom i drugom redu u svom leđnom delu imaju ugrađene pametne senzore, koji prate vitalne funkcije putnika. Podaci, koji se prikazuju na ekranima, smeštenim na unutrašnjim oblogama vrata, sinhronizovani su sa sistemom LER (Light Emitted Rejuvenation). Radi se o sistemu pomlađivanja svetlošću, koji koristeći velike plafonske LED panele i osvetljavanjem kabine terapeutskim svetlosnim uzorcima pomaže kod ublažavanja poremećaja biološkog ritma (desynchronosis), poznatijeg kao »bolest putovanja« ili „jetlag“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here