2017 Jaguar XF Sportbrake

0
919
NAS SPONZOR

Jaguar je predstavio novi XF Sportbrake kravan uz komentar da ovaj model donosi praktičnost, dinamičan dizajn i agilno upravljanje iz limuzinske varijante. Reč je o pokušaju Jaguara da nadogradi uspeh XF limuzine ponudom karavana srednje veličine.

XF Soprtbrake na listi dodatne opreme ima panoramski krov kojim se upravlja gestikualcijama. Uz automobil stiže i narukvica otporna na vodu koja omogućava vlasniku da otvara vrata bez ključa, što može biti korisno, na primer, na plaži.

   

U ponudi će biti dva dizelska i dva benzinska četvorocilindrična motora iz serije Ingenium. Najbrža varijata opremljena je V6 dizelskim agregatom od 300KS. Jaguar napominje na nizak aerodinamički koeficijent doprinosi manjoj potrošnji goriva i nižoj emisiji CO2. Deklarisna vrednosti za dizelski motor od 162KS je 118g/km CO2.

Automobil je zansovan na Jaguarovoj aluminijumskoj arhitekturi za pogon na zadnjim točkovima, koja se koristi i za modela XE, F-Pace i novi Range Rover Velar. Najlakša varijanta je teška 1660kg. Kapacitet prtljažnika je 565 litara, a pod postaje ravan kada se zadnja sedišta obore. Tada prljažni prostor raste na 1700 litara.

Jaguar je saopštio da novi karavan ima više prostora za noge od prethodnog XF karavana, iako je kraći za 6mm i ima dužinu od 4955mm.

Prodaja novog karavana u Evropi počinje na leto, a početna cena u Britaniji je 34.910 funti.

Prethodni tekstLe Mans: Prve kvalifikacije u znaku Tojote
Sledeći tekstLe Mans: Oboreni rekordi u svim klasama!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here