TARQUINI protiv HAKKINEN-a na “MILLE MIGLIA” trci istorijskih automobila

0
4113

Prošlogodišnji šampion u FIA ETCC i vodeći u ovogodišnjem šampionatu Gabriele Tarquini će učestvovati na trci istroijskih automobila "Mille Miglia" vozeći Alfa Romeo 3000 CM. Ovaj lepi i neprocenjivi automobil je vozio Juan-Manuel Fangio, petostruki šampion F1, kada je osvojio drugo mesto na trci 1953.

22. po redu trka istorijskih automobila je startovala u Breši 6. Maja uveče. Rano ujutro 7. Maja, vozači su krenuli iz grada Ferara u koji su stigli prethodne večeri i krenuli ka Rimu, gde bi trebalo da stignu tokom popodneva. Treći i finalni deo če se voziti 8. Maja, povratak u Brešu iz Rima, a ukupna dužina puta je 1000 milja ili 1600km.

375 vozila je startovalo, a Gabriele Tarquini praćen menadžerom tima AutoDelta Monica Sipsz kao suvozačem nije jedini profesionalni vozač na trci. Fabrički tim Mercedes Benz predstavlja dvostruku šampion Formule 1 Mika Hakkinen i njegova žena Erja za volanom Mercedesa 300 SL iz 1952. godine, a tu je i Jochen Mass vozač i osvajač Forumla 1 GP koji vozi Mercedes 300 SLR kojim je Striling Moss osvojio šampionat 1955.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here