Ford: Novi motor u EcoBoost gami

0
1700
Image
NAS SPONZOR

 

Ford je najavio da će sopstvenu gamu benzinskih motora tokom narednog perioda u potpunosti zameniti potpuno novim motorima iz EcoBoost familije.

Prilikom predstavljanja iosis MAX koncept vozila tokom proleća ove godine, Ford je najavio da će atmosferske benzinske agregate u skoroj budućnosti u potpunosti zameniti turbo motorima. Ova najava se odnosi kako na game motora namenjene evropskom tržištu, a tako i na motore velikih zapremina, koje Ford koristi za tržišta Severne Amerike.

Novi motor bi trebalo da nosi oznaku 2,0 Ti-VCT i uz pomoć turbo punjača, ovaj redni četvorocilindraš će proizvoditi 230KS i 325Nm. Ford će na novim motorima korisitit direktno ubrizgavanje goriva, kao i varijabilno vreme otvaranja ventila na usisnim i izduvnim bregastim osovinama čime će se dodatno povećati efikasnost motora. Rezultat je maksimalnih 325Nm raspoloživih u opsegu od 2000 do 5500 obrtaja.

Nakon predstavljanja 2010 Ford Taurusa sa 3,5 litarskim V6 EcoBoost motorom, novi motor će pored američkog tržišta verovatno biti upotrebljen i u evropskim modelima ovog proizvođača. Ford će novi motor na tržištima Severne Amerike koristiti da zameni neke od postojećih V6 motora uz 10-20% manju potrošnju.

Prethodni tekstMazda Srbija: Prodajni rezultati, jun 2009.
Sledeći tekstScuderia Ferrari ručni sat
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here