Fiat 500 za rođendan vodi u Rim

0
1999
Image
NAS SPONZOR

 

Fiat 500 proslavlja rođendan tako što svakog kupca tokom jula, vodi u večni grad. Rođendanska akcija"Hej…vidimo se u Rimu!" počinje od dana rođendana Fiat 500 – 04. jula.

Legendarni Fiatov model „Fića", za mnoge ikona autoindustrije, slavi svoj 52 rođendan iako je od pre dve godine značajno „podmlađen". Obožavaoci ovog, nezvanično i po mnogima, najpopularnijeg automobila na svetu, „listajući album uspomena"  sa setom i divljenjem sećaju se mladosti koja je neodvojiva od „nacionalne klase", najpoznatijeg „gradskog šmekera" i prvog samostalnog putovanaja na more. Kao i u momentu pojavljivanja tako i sada okružen je masom svojih obožavalaca čijim je životima dao poseban pečat.  Zvanična premijera novog „Fiće" bila je 04. jula 2007. godine i od tada, pa do danas prodat je u više od 360.000 primeraka. Za kratko vreme Fiat 500 je osvojio i dve izuzetne nagrade: titulu Automobila godine za 2008. (Car of the Year 2008) i titulu evropskog automobila za 2008. (Auto Europa 2008). Takođe, u svojoj kratkoj biografiji ima upisano i pet zvezdica na EuroNCAP testu.

Image 

Fiat 500 je oduvek bio izvor inspiracije, kako za svoje dizajnere tako i za ljude iz najrazličitijih branši. Predstavljen je na ovogodišnjem ženevskom sajmu automobila u kabriolet verziji, povezan je sa čuvenom modnom markom Diesel, „zaveo" je Barbiku i postao automobil koji se „pravi po meri" osoba sa posebnim životnim stilom.

Njegov rođendan se obeležava i slavi  svuda u svetu na najoriginalnije načine, po najvećim gradskim trgovima, salonima, klubovima… Kod nas se obeležava poklon putovanjem u zemlju u kojoj je popularni novi „Fića" i nastao. Svaki kupac tokom rođendanskog meseca Fiat 500 – jula, dobija na poklon putovanje u Rim za dve osobe, gde se najboje može osetiti nadahnuće i inspiracija za ovakvo dizajnersko delo.

Ovo je prvi put da jedan "mali auto" poput Fiat-a 500 može da se pohvali tako širokom gamom od 500.000 različitih varijacija nastalih od četiri nivoa unutrašnje opreme, tri motora i 12 boja (među njima tri tradicionalne koje bi trebalo da osveže sećanje na "pedesete" i "šezdesete"), kupci mogu da biraju i između 15 različitih dizajna enterijera, devet različitih tipova točkova, 19 setova tretmana nalepnicama… Zatim tu je i 100 originalnih dodatnih delova projektovanih specijalno za Fiat 500.

 Sve je to dokaz da je osmišljen kao automobil za vozače sa originalnim životnim stilom, punim hedonizma.

Izvor: Delta Automoto PR

Prethodni tekstGoodwood: Renault predstavlja Kangoo ZE
Sledeći tekstPredstavljena roadster verzija: Pagani Zonda Cinque
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here