SRG: Podijumi za Milovanovića i Stošića

0
3554
Image
NAS SPONZOR

Predstavnici SRG (Serbian Racing Group) su tokom protekle dve nedelje zabeležili zapažene rezultate na domaćim i stranim moto trkama.

Milovanović, kapiten SRG-a, je na IOEM šampionatu Austrije u klasi 1000 stsp, u dva takmičarska dana osvojio dva druga mesta. Staza na kojoj je vožena je najstarija nemačka trkačka staza – Schlietz.

 

Miloš Milovanović je izjavio: „Staza je napravljena dvadesetih godina prošlog veka i zapravo je jednim delom ulična, što je prilično zbunjivalo kolege naviknute na savremene piste, dok je meni to sve ličilo na domaće uslove. Verujem da sam iz tog razloga imao i najbrži krug na trci. Sve mi je dobro došlo kao jači trening za Alpe Adrija šampionat koji se vraća u priču, počev od ovog vikenda u Brnu gde ću voziti klasu Superbike, i naravno IDM, koji ne mislim u potpunsoti da zanemarim.

Marko Stošić je do prošle godine živeo u Južnoafričkoj Republici, gde je zabeležio zavidne rezultate kao što je drugo mesto Šampionata Afrike u 2007. godini.  Na premijernoj trci domaćeg prvenstva u Vršcu u klasi 600 Supersport, Marko je osvojio prvo mesto, što je i više nego odličan početak nove sezone.

Izjava Stošića: „Išao sam sa taktikom da pažljivije uđem u prvu levu posle start, kako bih izbegao mogući kontakt, jer trka traje 14 krugova, što je dovoljno vremena da obezbedim pobedu, ali i zbog toga što dosta loše startujem od početka sporstske karijere. Ispostavilo se da sam pravilno postupio. Prezadovojan sam pobedom s obzirom da nisam trenirao, da mi je ovo bio prvi izlazak na stazu ove godine i da sam vozio na pisti koju ne poznajem. Akcenat u ovoj sezoni je na Istočnoevropskom šampionatu, a u pauzi takmičenja planiram da treniram izvan zemlje, jer za to jedino van Srbije imamo uslove."

Izvor: SRG PR

Prethodni tekstInsignia OPC kompletirala 10.000km na Ringu
Sledeći tekstF1 Velika Nagrada Monaka 2009 (6/17) – kvalifikacije
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here