Ženeva: Ferrari predstavio ekstremni 599X

0
2786
Image

 

Image 

Ferrari je u Ženevi premijerno predstavio 599XX, trkačkoj stazi namenjenu verziju GT kupea. Ferrari 599XX ima zadatak da zameni model FXX.

 

Ferrari će organizovati seriju okupljanja na trkačkim stazama u sezoni 2010/2011. S obzirom da kupe nije namenjen zvaničnim takmičenjima Ferrari tokom razvoja nije bilo limitiran pravilima neophodnim za homologaciju, niti bilo kakvim restrikcijama.

 

Image

 

Modifikacije V12 motora se mogu opisati kao intenzivne, jer su inženjeri Ferrarija između ostalog optimizovali komore za sagorevanje, usisni i izduvni sitem. Rezultata je maksimalna brzina motora od 9000 o/min, pri kojoj V12 oslobađa maksimalnu snagu od 700 KS. Transmisija je modifikovna kako bi obezbedila promenu stepena prenosa za 60ms.

Vozne osobine bi trebale biti u skladu sa reputacijom Ferrarija zahvaljujući drugoj generaciji SCM sistema ogibljenja, dok je za kontrolu zahuktale mase predviđen karbon-keramički kočioni sistem.

 

 

Spolja, inače elegani dvosed, lako se prepoznaje po kompletnom paketu aerodinamičkih modifikacija, koje pomažu da se proizvede neverovatan aerodinamički potisak od 280 kg pri brzini od 200 km/sat (cifra se povećava na 630 kg pri 300 km/sat).

Koliko su sve ove izmene efikasne na stazi trebalo bi da demonstrira vreme na stazi Fiorano, koje iznosi 1 minut i 17 sekundi. Ako vam ovo ništa ne znači, treba pomenuti da je ono sekundu brže od vremena postignutog sa FXX verzijom . Treba pomenuti da je Fiorano spada u sporije i tehnički zahtevnije staze.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here