Subaru Impreza WRX STi A-Line

0
1390
Image

 

Subaru (FHI) je predstavio novi model u WRX STi gami Impreza vozila: A-Line. Novi model se već nalazi u prodajnim salonima na japanskom tržištu, dok će se na ostalim tržištima naći tokom ove godine.

A-Line model karakteriše automatski menjač (otud i ono „A” u A-Line), koji bi trebalo da olakša svakodnevnu vožnju u urbanim uslovima vozačima koji ne žele da se liše reli tehnologije, koju nudi Subaru u modelima STi.

Automatski menjač je delo kompanije Prodrive, a SPORTSHIFT tehnologija se već uveliko koriste u Aston Martin automobilima (Prodrive je vlasnik Aston Martin kompanije). Ovime se nastavlja dugogodišnja saradnja između Prodrivea i Subarua, koja je započela sredinom 90-tih godina proteklog veka, kada je Subaru angažovao Prodrive za pripremanje njihovih WRC automobila.

Petostepeni automatski menjač sa komandama na volanu je uparen sa 2,5 litarskim turbo bokser agregatom koji razvija 300KS/350Nm, a pored ostalog A-Line model nude i elektropodesiva prednja sedišta, kao i novu boju jedinstvenu za A-Line modele: Satin White Pearl.

Pogon je identičan standardnim Subaru Impreza STi modelima i obuhvata DAVCS sistem kontrole rada ventila, TRV – sistem kontrole toka vazduha u usisnoj grani, SI-DRIVE – intaligentni sistem kontrole rada motora, VTD – sistem varijabilne raspodele obrtnog momenta na prenju i zadnju osovinu, 17″ ventilirani diskovi napred i 16″ pozadi, VDC – sistem za kontrolu dinamike vozila.

Pored toga, automatski menjač daje međugas prilikom promene stepena prenosa naniže i kontinualno nadzire podešavanja motora u zavisnosti od stila promene stepena prenosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here