Predstavljamo: Subaru „bokser“ dizel motor

1
11817

Subaru Legacy/Outback bokser dizel

 

Image

 

1. Karakteristike

Komfor, sportske odlike i tih rad koji nisu tipični za jednog dizelaša, uz posedovanje kako voznih tako i ekoloških performansi 

Kombinacija SUBARU BOKSER DIZEL motora i SIMETRIČNOG pogona na sva četiri točka pružaju modelima Legacy i Outback sledeće odlike:

 

Uživanje u vožnji

Izuzetna stabilnost pri vožnji: vrhunska uravnoteženost masa, nisko težište i izvanredna upravljivost, koji su postignuti primenom simetričnog pogona na sva četiri točka i ugradnjom laganog i kompaktnog motora sa bokser konfiguracijom. Smeštanjem masa prenosnog i pogonskog mehanizma između dve osovine, ostvarena je izrazito dobra upravljivost, pri čemu vozač postiže željenu kontrolu nad vozilom. 

Image 

Sportski dizel

Izvanredno ubrzanje: mogućnost izvanrednog ubrzanja svrstava BOKSER DIESEL u sportsku kategoriju, daleko ispred ostalih dizel vozila. 

Ekološki pogodan i ekonomičan

Bolji stepen iskorišćenja goriva: zahvaljujući redukovanim gubicima pri trenju u motoru i maksimalno smanjenom prenosnom i pogonskom sistemu na sva četiri točka, postignuta je ekonomičnija potrošnja goriva.

Smanjena emisija ugljen dioksida: zbog poboljšanog iskorišćenja goriva, putnička vozila sa ugrađenim BOKSER DIESEL motorom najbolja su u ekološkom pogledu u klasi vozila sa pogonom na sva četiri točka. BOKSER DIESEL motor u skladu je sa EURO 4 standardima.

 

Udobnost pri vožnji i tih rad motora

Značajno smanjenje vibracija i buke: rezultat konfiguracije bokser motora, a takođe i zaštite od vibracija (izolacije) koja je instalisana duž cele unutrašnjosti vozila, jeste drastično smanjenje vibracija i buke koji su uobičajeni kod dizel vozila..

Normalan razgovor tokom vožnje autoputem: izuzetno tih rad motora znači da je moguće voditi normalan razgovor sa saputnicima čak i pri brzini od 200 km/h.

Električni servoupravljač doprinosi voznim i ekološkim performansama: Legacy je opremljen električnim servoupravljačem, čime je smanjena potrošnja goriva. Ovaj sistem je konstruisan s posebnom pažnjom kako bi se doprinelo užitku u vožnji i redukovala buka unutar vozila.

Image

 

2. Prenosni sistem

Specijalan ručni menjač sa 5 stepeni prenosa namenjen BOKSER DIESEL motoru. Konstruisan je specijalan ručni menjač za BOKSER DIESEL. Odnos stepeni prenosa je fino podešen kako bi se što bolje uskladile karakteristike dizel motora. Usavršen je i dizajn menjača.

Specijalan zamajac i kvačilo

Zamajac i potisna ploča spojnice fino su podešeni za potrebe dizel motora, pri čemu se vodilo računa o redukovanju neprijatnih zvukova koji se proizvode pri malom broju obrtaja motora.

Optimizacija odnosa stepena prenosa

Izvršena je optimizacija odnosa stepena prenosa u menjaču kako bi podjednako odgovarali nisko postavljenoj donjoj granici broja obrtaja i visokom obrtnom momentu kroz ceo opseg rada dizel motora, pri čemu je uzeta u obzir kako gradska vožnja tako i vožnja na autoputu. Ograničavanjem broja obrtaja motora pri brzoj vožnji (pri 150 km/h broj obrtaja je oko 3.000 o/min), postiže se izutetno tih rad motora.

 

 

1

2

3

4

5

Hod unazad

Finalni prenos

B

Sedan/Karavan

3,454

2,062

1,448

1,088

0,825

3,333

4,111

Outback

3,900

D

Sedan/Karavan

1,750

1,096

0,785

0,634

3,700

Outback

3,900

* B =  vozila s benzinskim motorom, D =  vozila s dizel motorom

Image

 

3. Šasija i karoserija

Istovremeno sa razvojem kvalitetnog dizel motora kome su, za razliku od drugih dizela, svojstven tih rad i male vibracije, Subaru je dodatno usavršio šasiju i karoseriju kako bi se postigle performanse pri vožnji jednako kvalitetne kao i kod benzinskih modela.

U ovu svrhu su duž celog unutrašnjeg prostora primenjeni materijali koji apsorbuju zvuke i štite od stvaranja buke. Vibracije i buka ograničeni su u pogonskom sistemu, što je rezultovalo jednako tihim radom karakterističnim za vozila sa benzinskim motorom. Tihi rad motora omogućuje putnicima da normalno i razgovetno razgovaraju čak i pri brzinama vozila od 200 km/h. Posebno je razvijen nov električni servoupravljač kako bi se smanjila potrošnja goriva i da bi osećaj tokom vožnje bio što prijatniji. Ostali delovi, naročito oslanjanje prednjih točkova i kočnice, fino su podešeni, čime je poboljšana upravljivost i snižen nivo buke. 

 

Vibracije i zaštita od buke

Smanjenju buke doprinele su zaštitne maske novog dizajna. Donja maska je povećana tako da se proteže ispod prenosnog mehanizma, a pod koji prigušuje zvuk izmenjen je na način da je postavljen dupli sloj materijala za zaštitu od buke. Izolacionom materijalu poklopca motora dodat je tinsulat radi zaštite od visokofrekventnih zvukova motora. Povećana je debljina pregradnog zida kako bi se dodatno doprinelo smanjenju buke unutar vozila. 

 

Električni servoupravljač

Radi smanjenja potrošnje goriva korišćen je električni servoupravljač sa malim zupčanikom. Kutija upravljačkog sistema pričvršćena je samopodešavajućim glavčinama u četiri tačke poprečnog nosača, pri čemu ograničava prenošenje vibracija i pojačava krutost. Upravljanje je fino podešeno, što olakšava vožnju kroz ceo opseg rada motora i obezbeđuje prikladne vozne i ekološke performanse Legacy-a i Outback-a.

 

Izuzetno podešen sistem oslanjanja 

Sistem oslanjanja prednjih točkova posebno je podešen da bi se lako prilagodio promenama opterećenja na prednjoj osovini zbog ugradnje dizel motora i električnog servoupravljača. Ovo je dovelo do poboljšanja na polju stabilnosti i ubrzanja, a shodno tome, vozne karakteristike su podignute na viši nivo.

 

Osovine 

Homokinetički zglobovi na poluvratilima pogona prednjih točkova vozila (zglobovi za održavanje konstantne brzine) su povećani, kako bi uspešno mogli da savladaju veći obrtni moment dizel motora. Prečnik poluvratila je optimizovan u cilju smanjenja vibracija i buke unutar vozila u situacijama kad se u većem prenosnom odnosu vozi sa manjim brojem obrtaja.

 

Fino podešen kočioni sistem 

Zbog dodatne mase koju nosi prednja osovina, prednje kočnice su dorađene primenom diskova od 16″ kako bi se poboljšao efekat kočenja. Učinak servo kočinog uređaja je takođe optimizovan kako bi se ostvarilo bezbedno kočenje pri svakoj brzini i da bi se postigao bolji osećaj pri kočenju. 

 

4. Sigurnosna oprema 

– Prednji i bočni vazdušni jastuci deo su standardne opreme.
– Vazdušne zavese pripadaju opciji.
– Dinamički sistem za kontrolu stabilnosti vozila pripada standardnoj opremi. 

 

5.  Ostali ekskluzivni delovi opreme i opcije

– Postolje i glava menjača specijalno su dizajnirani za vozila sa dizel  motorom. Obezbeđen je tako istovremeno luksuzni i sportski izgled enterijera.
– Ručica menjača je skraćena za 10 mm u odnosu na onu koju poseduju benzinska vozila, čime je usavršen ukupan oblik menjačke kutije, a rezultat je bolja upravljivost vozilom.
– Tkanina kojom su presvučena sedišta i šara na njoj primenjuje se eksluzivno kod modela vozila sa dizel motorom, radi njihovog jedinstvenog izgleda.
– Razvijen je poseban sistem klimatizacije koji obezbeđuje grejanje neposredno nakon stratovanja motora i u predelima sa izuzetno hladnom klimom.
– Zimski paket koji uključuje grejače za sedišta i odleđivače prednjih brisača, deo je standardne opreme.
– Pristup bez ključa i Sistem za startovanje pomoću dugmeta, koji olakšavaju  pristup vozilu i doprinose većoj bezbednosti, deo su opcionalne opreme.
– Poklopac kolektora motora i oznaka”BOKSER DIZEL” na zadnjem delu vozila isključivo se koriste kod dizel modela.

Izvor: Subaru Srbija PR, pripremila NacionalnaKlasa

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here