Zvanične fotografije: 2009 Nissan 370Z

0
1795
Image

 

 

U skladu sa najavama, do medija su dospele prve zvanične slike naslednika modela 350Z, koji napušta tržište nakon pet godina uspešne borbe sa konkurentima.

Potomak čuvenog Nissana Z stiže pod novom oznakom 370Z, a na tržištu će se naći početkom sledeće godine. Pre toga nam sledi svetska premijera na salonu u Los Angeles-u.

 

Image

 

Osnovne odlike naslednika su kraće međuosovinsko rastojanje, još naglašeniji, mišićavi bokovi, dok zadnji kraj sada deluje još oštrije odsečen zahvaljujući poziciji zadnje osovine, koja je pomerena maksimalno unazad.

 

Image

 

Najveće kritike prethodne generacije bile su skoncentrisane oko nezadovoljavajućeg kvaliteta materijala upotrebljenih za enterijer vozila što bi trebalo da bude konačno ispravljeno, dok će monotonija biti eliminisana obimnijom ponudom boja.

Prednjim krajem dominiraju farovi “ajkula” dizajna i sada već neizostavna dnevna LED svetla.

 

Image

 

Najveća izmena rezervisana za mesto gde je to i neophodnije za jedan sportski kupe – ispod haube. Nissan 370Z će naslediti V6 VQ37VHR motor zapremine 3.7 litara od Infinitija G37 kupe. Ovaj motor u Infinitiju razvija 330 KS i 366 Nm maks. obrtnog mementa, dok će prema prvim procenama isti motor u modelu 370Z obezbediti 350 KS. U kombinaciji sa ovim motorom kupcima bi mogla biti ponuđena i transmisija sa duplim kvačilom, što je još uvek nepotvrđeno.

Konkurencija za 370Z biće, kao i do sada, dva žestoka primerka iz Nemačke: Porsche Cayman S i BMW Z4 kupe.

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here