Početak prodaje nove Škode Superb u Srbiji

0
3452
Image
NAS SPONZOR

Ubrzo posle svetske i evropske premijere kompanija „Auto čačak“ je svim ljubiteljima dobrih  automobila predstavila novu Škodu Superb, najveće vozilo u klasi automobila koje proizvodi fabrika Škoda.

 

Izvrsne vozne karakteristike, nova paleta motora, korišćenje visokokvalitetnih materijala u izradi, dobri parametri sigurnosti i originalni detalji koji povećavaju udobnost u vožnji  epiteti su nove Škode Superb.

Tri benzinska i tri dizel motora u rasponu od 77 do 191 kW na raspolaganju su novoj Škodi Superb. Pored manuelnih menjača, ponuda obuhvata automatske DSG menjače i četvrtu generaciju Haldex sistema pogona na sva četiri točka. Svi benzinski motori su opremljeni sa sistemom direktnog ubrizgavanja koji smanjuje potrošnju goriva i poboljša normalan rad motora. Ponuda benzinskih motora ubraja novi četvorocilindarski 1.4 TSI (92 kW), 1.8 TSI (118 kW) i potpuno novi 3.6 FSI V6 (191 kW). Najsnažnija verzija Superb-a će biće dostupna samo sa automatskim DSG menjačem i pogonom na sva četiri točka. Paleta dizel motora ubraja 1.9 TDI PD DPF (77 kW), 2.0 TDI PD DPF (103 kW) i novi 2.0 TDI CR DPF (125 kW) sa common rail ubrizgavanjem.

Nova Škoda Superb postiže najveću maksimalnu brzinu u klasi (220  km/h za 1,8 TSI motor) i majmanju emisiju CO2 u klasi. Posebna pažnja ekologiji posvećena je kroz ponudu modela GREENLINE koji raznim tehničkim inovacijama smanjuje emisiju CO2 na 130 mg/km.

Posebna pažnja posvećena je bezbednosti novog modela Škode Superb koji je opremljen sa šest serijskih i 8 opcionih air begova, kao i sa dodatnim elektronskim uređajem za asistenciju pri kočenju. Novi Superb poseduje i jedan totalni novitet, AFS (Adaptive Frontlight System), adaptirajući sistem prednjih farova koji omogućava promenu geometrije snopa svetlosti prednjih farova tako da se osvetljenost ispred vozila prilagođava uslovima vožnje, čime se vozaču daje mogućnost da raspozna prepreke i adekvatno reaguje na njih sa većom lakoćom nego do sada. Još jedan primer inovacije je novi navigacioni sistem sa ekranom osetljivim na dodir i hard diskom.

Nova Škoda Superb duža je od prethodne za 35 mm i sa 47 mm manjim međusobnim razmakom. Unutrašnji prostor novog modela veći je za 65 mm, a karakteriše ga i najveći legroom i headroom u klasi. Još jedna od inovacija je TWINDOOR, jedinstveni otvarajući sistem vrata prtljažnika koji je osmišljen i patentiran od strane inžinjera Škode. Ovo korisno rešenje omogućava otvaranje samo dela zadnjih vrata, pri čemu može da se ostavi manji prtljag u vozilo ili podizanje celih zadnjih vrata uključujući zadnje staklo, što čini prtljažni prostor značajno fleksibilnijim i prostranijim. Prtljažnik daje 565 litara prostora u osnovnoj ponudi, 85 litara više nego postojeći model što predstavlja najveći prtljažnik u svojoj klasi automobila.

Komfornost nove Škode Superb upotpunjena je i sa šest vrsti Audio sistema poslednje geberacije sa Mp3 čitačima, touchscreenom, TV signalom i navigacionim sistemom.Osvetljenje iz retrovizora oko celog vozila ostaje 45 sekundi nakon gašenja motora da obezbedi „čiste cipele“ pri ulasku i izlasku iz vozila. Dodatnu opremu čine i parking asistencija kao i bluetooth konekcija na audio sistem vozila. Nova Škoda Superb dostupna je u šest verzija tekstilnih enterijera i tri verzije kožnih enterijera u tri različite boje.

Izvor: McCann PR

Prethodni tekstCarinska stopa za automobile za 10% niža!
Sledeći tekst2008 Renault Ondelios koncept
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here