Novi 2005 VW Bora/Jetta

0
3204
NAS SPONZOR


Volkswagen je danas predstavio prve slike svog novog modela Bora (odnosno Jetta za SAD i Kanadu). Bora je veoma popularan model u SAD i Kanadi, čak 40% VW prodaje odlazi na taj model i istovremeno je najprodavaniji Evropski model u SAD.

Bora ima potpuno nezavisno ogibljenje koje bi trebalo daobezbedi veoma kvalitetnu i udobnu vožnju. Motori su standardni VW, dok će za SAD i Kanadu bazni model umesto dosadašnjeg 2.0l motora sa 115KS imati 2,5l sa 150KS, a opciono će dobijati i šestostepeni Tiptronik automatski menjač.

Ono što se odmah može videti je da je novi Bora primetno prostraniji sa većim gepekom i više mesta za putnike. VW je automobil prosto napunio sigurnosnom opremom koja uključuje prednje Toraks vazdušne jastuke, bočne zaštitne zavesice koje štite glave putnika, aktivne naslove sedišta koja umanjuju sile prilikom udesa, nožne komande automobila su prerađene tako da umanjuju mogućnost povređivanja vozača u slučaju udesa tako što se povlače na dole u trenutku udesa, sistem za uključivanje pozicionih svetala – DRL, prednji pojasevi imaju zatezače sa ograničavačima opterećenja, itd.

Bora će se za ceo svet proizvoditi u Meksičkoj VW fabrici koja zadovoljava sve kriterijume tako da će kvalitet izrade na standardno viskom nivou. Šasija je takođe dosta čvršća u odnosu na prethodnika, a torziona i dinamička čvrstoća su više od 10% povećane što je omogućeno koršćenjem jačih metala i novim sistemom laserskih varova.

Sve ovo jasno pokazuje da Volkswagen očigledno ima nameru da Bora kvalitetom, a i dimenzijama ode u klasu iznad, a i da povrati poljuljanu VW poziciju u Evropi.

Slike možete naći u galeriji (kliknite ovde)

Prethodni tekstJörg Müller pobedio na trci u Makau
Sledeći tekstImola ostaje u kalendaru trka F1 sve do 2010. godine
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here