F1: Honda očekuje formu iz 2006. u novoj sezoni

0
2244
NAS SPONZOR

Honda tim je siguran da će katastrofalni nastupi iz prošle godine ostati iza njih i da će naredna godina više ličiti na 2006.

Novi bolid sa oznakom RA108 biće predstavljen u januaru, a u japanskom timu se nadaju da greške iz prošle sezone neće biti ponovljene.

Izvršni direktor Honda tima Nick Fray:

 “Imaćemo sigurno uspone i padove tokom naredne sezone – to je neizbežno. Ipak, ne vidim razlog zašto ne bismo opet ponovili formu sa kraja 2006. godine. U pitanju je isti tim ljudi, sa dosta pojačanja, a napredak u razvoju novog bolida deluje obećavajuće.

Očigledno je da ne znamo gde se trenutno nalaze drugi, ali ne verujem da je bezrazložno pretpostaviti da ćemo tokom 2008.godine biti u stanju da se vratimo u formu iz 2006. godine – a to znači ići na trke sa samouverenošću da će bodovi sigurno biti osvojeni”.

Novi šef tima Ross Brown došao je u Hondu početkom decembra, pa i nije imao mnogo prilike da uloži svoje veliko znanje u razvoj novog bolida, ali je ohrabren onim što je video:

Mislim da se radi o veoma inteligentnoj reakcija na ono sa čim se tim suočio tokom 2007. godine. Mnogo ljudi u kompanije je shvatilo teškoće koje su imali. Dovedeni su novi ljudi, ali zadržano i dosta onih koji jasno poznaju teškoće sa kojim se tim suočavao. Još uvek nemam dovoljno podataka, ali mislim da će se situacija značajno popraviti u toku sezone i da ću u potpunosti saznati sve o bolidu i načinu rada”.

Prethodni tekstCitroen predstavlja novi model u sredu
Sledeći tekstSrećna Nova 2008. godina!