Andy Prialux preuzima vođstvo u šampionatu

0
4061

Brtianski vozači su dominirali na njihovom terenu u prošloj rundi ETCC-a voženoj na Donington Park-u. Privremeni vozač Alfa Romea James Thompson je pobedio u prvoj trci, zadržavši prvo mesto sa koga je i startovao ispred svojih kolega Tarquini-ja, Giovanardi-ja i Farfus-a. Ova tri standardna vozača su vodila veliku borbu sa Jörg Müller-om koji je uspeo da osvoji drugo mesto i pored 3 Alfe koje su takođe želele to mesto.

Druga trka je bila veoma slična, ovog puta je bio red na Andy Priaulx-a da pobegne sa prvog mesta na startu dok su ga Tarquini i Thompson koji su bili u borbi za što bolji plasman na podijumu, a BMW vozač Dirk Müller je bio na četvrtom čekajući eventualnu grešku neke od Alfi ispred njega. Na prvoj krivini posle starta u sudaru su učestvovali J. Müller, Giovanardi i Gene čime su Muller i Giovanardi ispali iz trke za poene, a Gene je odustao od trke.

Dva druga vozača BMW-a su demonstrirala veliko znanje: Kurt Mollekens i Alessandro Zanardi. Belgijanac Mollekens je osvojio poene u obe trke dok je Zanardi bio relativno blizu podijumu u drugoj trci. U velikoj borbi u kojoj je Alfa odnela više poena od prvoplasiranog BMW-a, SEAT nije video mnogo akcije. Rydell je izgubio zasluženo 6. mesto nekoliko metara od cilja zbog nedostatka goriva tako da je SEAT ovog vikenda osvojio samo jedan poen koji je doneo Gene svojim 7. mestom u prvoj trci.

Generalni plasman vozača
1 Andy Priaulx (GBR) 72
2 Dirk Müller (GER) 68
3 Jörg Müller (GER) 65
4 Gabriele Tarquini (ITA) 57
5 Fabrizio Giovanardi (ITA) 46

Generalni plasman proizvođača
1 BMW 176
2 Alfa Romeo 123
3 SEAT 46

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here