F1: Baton menja Alonsa u Monaku

0
175

Dženson Baton će imati povratak u F1 na trci za VN Monaka, a razlog je Alonsovo “gostovanje” na čuvenoj trci Indy Car serije, Indianopolis 500.

Fernando Alonso je odlučio da se oproba u Indy Car seriji i to na čuvenoj trci Indianopolis 500, a posle par dana mu je ta želja i odobrena od strane Meklaren-Honda tima. Sve ovo ne bi bilo toliko čudno, ali pomenuta trka se vozi isti vikend kad i trka za VN Monte Karla, pa tako Alonso bira debitovanje u Indy Car seriji umesto prestižne F1 trke i tako možda dovodi u pitanje svoje F1 planove za narednu godinu?! Alonso će debitovati u Andreti-Honda ekipi umesto Stefana Vilsona, mlađeg brata Džastina Vilsona koji je nastradao 2015. godine. 

Odluka Alonsa je podigla prašinu i oko zamene koju Meklaren mora naći za VN Monaka, ali je samo par dana po odluci Alonsa, Meklaren obelodanio da će Baton zameniti Alonsa na ovoj prestižnoj trci. Baton je na kraju prošle sezone odlučio da prekine F1 karijeru, a do sada ima 305 trka iza sebe i jednu osvojenu titulu, a predstavlja jednog od omiljenih vozača kod F1 publike. Baton neće imati prilike da se navikne na ovogodišnje bolide jer će prvi put probati bolid na treningu za VN Monte Karla. Po rečima Erika Bulijera Dženson Baton je bio logičan izbor i u ekipi su bili oduševljeni jer je šampion iz 2009. godine pristao da menja Alonsa na ovoj trci. 

Batonu je ova staza jedna od omiljenih i u čuvenoj sezoni iz 2009. je bio i pobednik, ali ove godine je neka potpuno druga priča u Meklarenu. Ipak, na ovoj stazi možda više nego na bilo kojoj drugoj dolazi do izražaja kvalitet vozača pa treba videti kako će se jedan od najiskusnijih F1 vozača snaći sa novim bolidima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here