BG Sajam 2017: Toyota

0
380

Toyota na ovogodišnjem sajmu nastupa sa jednim velikim novitetom – modelom C-HR.

Najveći deo štanda je logično posvećen upravo ovom modelu koji je najavljivan već dve godine, da bi se konačno pojavio na tržištu. Interesantno, C-HR se nije dramatično promenio u odnosu na koncepata, koji je prikazan na sajmovima automobila u Parizu 2014. i u Frankfurtu 2015. Tako je C-HR automobil veoma modernog dizajna sa kojim Toyota želi da unapredi imidž svoje kompanije kod mlađih kupaca. Naravno, i C-HR je „crossover“, od kojih se danas ne može pobeći, i to model u srednjoj kategoriji segmenta. Novi Toyota C-HR izgleda izuzetno zanimljivo, gde slike nešto teže mogu da prenesu ukupan utisak koji se najbolje stiče kada se automobil pogleda uživo.

untitled 2604

C-HR je od starta dostupan i sa „hybrid“ pogonom, tako su trenutno aktuelne obe verzije. C-HR Hybrid ima dobro poznati pogon, dakle 1,8 VVT-i sa električnim motorom, koji proizvodi 122 KS i samo 86 grama CO2 po kilometru. Standardno, ova opcija je dostupna samo sa prednjim pogonom i CVT automatskim menjačem. Što se tiče čiste benzinske opcije, ispod haube sa nalazi 1,2 Turbo agregat sa 116 KS, i kod ove varijante se nude dve opcije transmisije – prednja vuča i 6-brzinski ručni menjač, odnosno AWD pogon sa automatskim menjačem. Početna cena za osnovni model je 21490 evra, dok je najskuplja AWD varijanta 29700 evra. Interesantno, Hybrid opcija ima veoma sličnu cenu kao i AWD model, pa najjači Hybrid model košta 30500 evra.

toyotaS 05 1

Pored predstavljanja novog C-HR modela, Toyota Srbija je između ostalog objavila i početak partnerstva sa Olimpijskim komitetom Srbije i Paraolimpijskim komitetom Srbije na konferenciji za medije tradicionalne automobilske manifestacije održane danas na štandu u areni hale 1 Beogradskog sajma. Na konferenciji su potpisana dva pisma o namerama između Toyota Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i Paraolimpijskog komiteta Srbije.

toyotaS 06 1

Kao generalni sponzor Međunarodnog Olimpijskog Komiteta i Međunarodnog Paraolimpijskog komiteta, u novom olimpijskom ciklusu, Toyota Srbija će na lokalnom nivou biti deo sponzorskog pula oba komiteta, a na putu za Tokio 2020. TOYOTA će biti zvanično vozilo naših olimpijaca i paraolimpijaca.

toyotaS 08 1

Što se tiče akcija i popusta, Toyota je i ove godine pripremila specijalne sajamske uslove koji važe u Toyotinoj mreži ovlašćenih prodavaca već od 10.februara, a odnose se na uslove finansiranja i posebno pripremljene pakete opreme za pojedina vozila. Specijalna ponuda za finansiranje, sa 0% kamate, važi za modele Aygo, Yaris, Auris, Corolla i Verso. Za kupovinu modela Aygo i Yaris, na snazi je beskamatno finansiranje za iznose do 5.000 evra, za Corollu, Auris i Verso za iznose do 7.000 evra. Uz to, u ponudi Toyota finansiranja moguće je izabrati beskamatni kredit ili lizing. Ovi povoljni uslovi finansiranja važe i za privatne kupce i za pravna lica. Yaris u ovom trenutku „startuje“ s nikad povoljnijom cenom – od 9.990 evra (sa svim dažbinama, u dinarskoj protivvrednosti) za verziju 1.0 VVT-i Luna sa petoro vrata, dok varijanta sa motorom 1.33 Dual VVT-i i paketom opreme Stella sada košta 11.190 evra, što je čak 2.780 evra niže od regularne cene za ovako opremljeno vozilo. U sajamskoj ponudi je i Auris 1.33 VVT-i Terra po ceni od 12.990 evra.

untitled 2611

Redizajnirana Toyota Corolla, sa motorom 1.6 Valvematic i paketom opreme Luna sada košta 15.990 evra, što je 1.510 evra manje nego u redovnom cenovniku. U opremi ove verzije su, između ostalog, automatski klima uređaj, Toyota Touch 2 – 7″ ekran u boji osetljiv na dodir, Bluetooth® sistem telefoniranja i prenos muzike, kamera za vožnju unazad, tempomat itd. Specijalni sajamski uslovi prodaje važe i za sve pogonske jedinice raspoložive u modelu Rav4: vozila s benzinskim i dizel motorima ili hibridnim sistemom, s paketima opreme Limited/Elegant/Executive, prvi put po se nude po istoj ceni. Specijalni uslovi važeći su do kraja sajma, za ograničene količine vozila.

untitled 2606

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here