Ženeva: 2017 Suzuki Swift

0
235

Evropsku premijeru u Ženevi je imao novi Suzuki Swift, čija prodaja počinje na leto. Treća generacija Swifta koristi istu platformu kao veći Baleno i neznatno je kraća od aktuelnog modela, sa nižom linijom krova, ali sa većim međuosovinskim razmakom.

Početna verzija sa motoroom zapremijne 1,2 litra teška je manje od 900kg, što je za 120kg manje od prethodnika. Prostor u kabini veći je za 25%, a prtljažnik je porastao sa 200 na 254 litra. Novi model stiže samo u varijanti sa pet vrata.

17suzuki swift5

 

Šasija novog Swifta razvijena je tokom testova u Britaniji, Španiji i Nemačkoj, a u Suzukiju kažu da je Ford Fiesta model sa kojim su se poredili u pogledu upravljivosti.

Automoibl stiže u tri nivoa opreme, sa dva benzinska i jednim benzinsko-hibridnim pogonskim sklopom. Kupci će moći da biraju između petostepenog manuelnog menjača i šestostepenog automatika.

Početni 1,2 litarski benzinski motor proizvodi 90KS i troši 4,3 litra goriva na 100km. Standardna oprema obuhvata šest vazdušnih jastuka, klima uređaj, kožom presvučeni upravljač, digitalni radio, Bluetooth konekciju i prednje električne zvučnike, kao i LED dnevna svetla i aluminijumske felne od 15 inča.

17suzuki swift6

Sledeći u ponudi je Bossterjet jednolitarski trocilindrični turbo motor koji proizvodi 110KS. Deklarisana emisija CO2 je 104g/km, a potrošnja 4,6l/100km. Uz ovu verziju dolazi i kamera za pogled unazad, sedmoinčni ekran sa opcijama za povezivanje pametnih telefona, felene od 16 inča i maglenke.

Najviši paket opreme obogaćen je i ponudom hibridnog pogona u kojem se kombinuju Boosterjet motor i integrisani starter, koji generiše elektricitet tokom kočenja. Ovaj pogon emituje 97g/km CO2, a na listi opcione opreme je i Allgrip tehnologija , koja se može kombinovati i sa 1,2 litarskim motorom.

17suzuki swift7

U najvišem paketu instrument tabla je digitalna, a vozaču pomaže sistem koji uz pomoć kamere i lasera detektuje objekte ispred vozila tokom noćne vožnje. Vozač dobija vizuelno i zvučno upozorenje ako je sudar verovatan, a potom se aktivira i samostalno kočenje da se to ne bi desilo. Tu su i sistemi koji upozoravaju na napuštanje saobraćajne trake i asistencija za regulaciju snopa dugih svetala. Dodatni radar omogućava rad adaptivnog tempomata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here